Daugiau nei 55 milijonai mirčių, milijonai pabėgėlių, koncentracijos stovyklos, 10 tūkst. sunaikintų miestų ir kaimų. Pasibaigus Antrajam pasauliniam karui, visas civilizuotas pasaulis pasakė „Daugiau niekada“. 2022 m. Rusija pasakė: „Padarykime tai dar kartą“.

1939–1945 metais antihitlerinės koalicijos šalys, įskaitant Britaniją ir JAV, sukūrė šimtus emocingų plakatų. Su raginimais, nurodymais ir motyvacija. Tam tikru mastu tie plakatai padėjo sustabdyti liūdniausius žmonijos istorijos įvykius.
William Little/ Varvara Perekrest,  „Never Again Gallery“ projektas

Po 80 metų Ukrainos menininkai ir iliustratoriai pritaikė 21 iš tų Antrojo pasaulinio karo plakatų, kad paprašytų viso civilizuoto pasaulio, tikinčio laisve ir demokratijos galia, padėti Ukrainai užkirsti kelią Trečiajam pasauliniam karui.

Visus originalius plakatus ir jų pritaikytas versijas galite pamatyti svetainėje. Kiekvieną pritaikytą plakatą galima atsisiųsti ir atsispausdinti, pakabinti savo miesto gatvėse ir įstaigose.

Oficialią projekto Instagram paskyrą rasite ČIA.

Prie projekto dirbo 20 ukrainiečių menininkų: Tetiana Yakunova, Oleksandra Kovaliova, Anton Logov, Anna Sarvira, Maria OZ, Varvara Perekrest, WAONE Interesni Kazki, Oleksandr Grekhov, Anton Abo, Alina Kropachova, WE BAD, Masha Foya, PLVNV.

Norintys prisijungti prie projekto ir į galeriją įtraukti savo reinterpretuotų plakatų versijas, rašykite projekto komandai weareukrainians2022@gmail.com

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją