Parengė provokaciją

Tikimasi, kad jau šiais metais Vilniaus miesto savivaldybė pasirašys sutartį su projektuotojais, per metus turėtų būti paruoštas ir techninis projektas, gautas statybos leidimas, o tada – jau lauks rekonstrukcija. Tai esą užtruks trejus-ketverius metus, – kol kas numatomi tokie optimistiniai terminai.

„Mūsų manymu, jau dabar reiktų pradėti galvoti, kaip atrodys Kirdiejų rūmai, ką juose rodysime. Dėl to ir atidaryta paroda apie „Vilniaus kambarius“, tarsi nuolatinės ekspozicijos „teaseris“, provokacija, pradėti galvoti apie tai, kaip Kirdiejuose atrodys Vilniaus pažinimo paroda. Vilniaus muziejuje (Vokiečių gatvėje) rodome ne tik galimos nuolatinės ekspozicijos vaizdo gabaliuką, bet ir pradėjome pokalbius, diskusijas, galvojimą, planavimą. Pirmas pokalbis jau įvyko, – buvome pasikvietę kitų miestų muziejų vadovus, kalbėjomės apie tai, kaip yra kuriamos nuolatinės ekspozicijos, kokie iššūkiai jiems yra kilę, kad būtų paprasčiau numatyti darbus. Klausėme, į ką būtinai kreipti dėmesį, kokias klaidas jie darė, ką dabar darytų kitaip, ir pan.“, – pasakojo R. Antanavičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją