„Rudenį namų jaukumas mums kaip niekada svarbus, vėstant orams norisi užsidaryti jaukiuose namuose su pačiais brangiausiais. O mes rudenį kviečiam pagalvoti apie tuos jaunus žmones, kurie neturi namų, kurie greičiausia niekada nėra patyrę koks gali būti nuostabus vakaras su šeima“, – sako Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ atstovė Dalia Sakalauskaitė-Babravičė.

„Šiemet jau trečią kartą kviesdami žmones būti vilties žiburiais, prašome prisidėti prie pagalbos jauniems žmonėms, kurie augo globos namuose arba šeimose, kur jautėsi nemylimi, nesvarbūs, nereikalingi. Tai neišmylėti vaikai, galiausiai atsidūrę gatvėje, nes nei jų, nei kituose namuose jiems neatsirado vietos“, – kalbėjo D. Sakalauskaitė-Babravičė.

Koncertas "Degu kaip žvakė"

Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ jau daugiau kaip dešimtmetį siūlo saugią pastogę, pagalbą ir galimybę mokytis amato bei kurti kitokią ateitį jaunuoliams, kurie dėl savo patirties ir aplinkybių atsiduria visuomenės paribiuose. „Visi suprantame, kaip neteisinga jei vaikas auga globos namuose ar su priklausomais, smurtaujančiais tėvais, visi tai matome, tačiau tokiam vaikui suaugus, tapus paaugliu ar jaunuoliu visuomenė staiga nuo jo atsitraukia. Į jį imama žvelgti kaip į grėsmę saugumui, ramybei, nors tai tebėra tas pats pagalbos negavęs vaikas. Jo išvaizda gali pasikeisti, tačiau žaizdos ir patirtis lieka, jos trukdo iš tikrųjų suaugti, integruotis, gyventi“, – tikino „Carito“ atstovė.

Laiku suteikta pagalba gali pakeisti šių jaunų žmonių gyvenimą iš esmės, padėti jį įstatyti į teisingas vėžes. „Pagalbos pas mus paprastai ateina 17-25 metų jaunuoliai, jie jau turi gyvenimo gatvėj patirties, dažnai būna patyrę smurtą, susidūrę su teisėsauga, turintys priklausomybių. Tai prastas bagažas, tačiau jis negali būti kitoks, nes aplinkybės, kuriomis šie vaikai, o paskui jaunuoliai gyvena išmoko išgyventi imantis bet ko ir nesvarstant ar paskui dar laukia kokia nors ateitis“, – sakė D. Sakalauskaitė – Babravičė.

Paramos koncertas – būdas padėti šiems jauniems žmonėms kurti kitokią ateitį. Trečiajame „Degu kaip žvakė“ koncerte jau tradiciškai sutiko dalyvauti pulkas žymių klasikinės ir populiariosios muzikos atlikėjų: Liudas Mikalauskas, Lilija Gubaidulina, Monika Liu, Evelina Sašenko, Mindaugas Bačkus, Viktorija Miškūnaitė, Kristina Žaldokaitė, Martynas Kuliavas, Ignas Maknickas, Ilja Aksionovas, Šv. Kristoforo kamerinis orkestras (meno vadovas ir dirigentas Donatas Katkus).

„Visos už koncerto bilietus ir LRT tiesioginės transliacijos metu surinktos lėšos pasieks pagalbos reikalingus jaunuolius. Jūsų siunčiama šiluma jiems pavirs realiais pagalbos darbais, kurie, tikime, pakeis šių žmonių ateitį“, – sakė VA „Caritas“ atstovė. Jos teigimu tokia pagalba svarbi ne tik konkretiems ją gaunantiems žmonėms, tačiau visai bendruomenei. „Mes dirbame su šiais jaunais žmonėmis ir dėl jų ir dėl visuomenės intereso. Norime padėti jiems susikurti saugų gyvenimą toliau nuo gatvės ir išgyvenimo būdų, kurių reikalauja gyvenimas joje“, – sakė moteris.

Koncertas "Degu kaip žvakė"

Bilietus į paramos koncertą „Degu, kaip žvakė“ galima įsigyti internetu, bilietai.lt svetainėje bei gyvai, visose bilietai.lt prekybos vietose.

LRT televizijos tiesioginės transliacijos metu žiūrovai taip pat turės galimybę aukoti trumposiomis SMS žinutėmis arba skambindami telefonais 1454, auka 2 eurai.

Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ – viena didžiausių paramos organizacijų Lietuvoje. Per metus prašydami įvairios pagalbos organizacijos centruose apsilanko daugiau kaip 20 tūkstančių žmonių. Pagalba teikiama vaikams, šeimoms, seneliams, benamiams, kaliniams, priklausomiems asmenims, gatvės jaunimui, vienišoms mamoms, ilgalaikiams bedarbiams, pabėgėliams bei visiems išgyvenantiems dvasinį ar materialinį skurdą ir atskirtį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją