Pasak jo, reikšmingos įtakos sprendimui skųsti teismo nutartį turėjo ir teatro darbuotojų palaikymas, taip pat kultūros bendruomenėje sklindančios kalbos apie konkurso rengimo užkulisius.

„Manau, kad pirmos instancijos teismas neišgirdo mūsų argumentų. Kitas dalykas – manau, kad konkursas buvo surengtas taip, kad aš nelaimėčiau. Indikacijų tokių vėliau sužinojau, jos, manau, pasitvirtino, bandžiau tai įrodyti ir teismui“, – Eltai teigė J. Sakalauskas.

„Tai nėra kažkokių sąskaitų suvedinėjimas. (...) Viso to proceso nebūtų, jei neturėčiau bendruomenės palaikymo“, – pridūrė jis.

Buvęs teatro vadovas pabrėžia esąs įsitikinęs, kad direktoriaus konkurso baigtis buvo nuspręsta dar iki jam įvykstant. Vis dėlto, kokia tiksliai informacija jam leidžia taip manyti, J. Sakalauskas neatskleidžia.

„Konkurso baigtis buvo nulemta gerokai iki jam įvykstant – tai leidžia manyti informacija, kurią turiu, tik jos niekas nenorės liudyti, nenorėdami susipykti nei su ministerija, nei su kitais kultūros įstaigų vadovais“, – teigia buvęs teatro vadovas.

Kaip anksčiau teigė J. Sakalauskas, konkurso organizavimo procese jam klausimų sukėlė vadovą rinkusios komisijos sudėtis.

Teatrui beveik metus vadovauja laikinas direktorius

Dėl vis dar vykstančių teisminių procesų darbo LNOBT pradėti negali pernai sausį išrinkta naujoji teatro vadovė, buvusi Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė Laima Vilimienė.

„Viskas dabar teismo rankose. Kada ateis nauja vadovė, negaliu atsakyti. Tai gali atsakyti tik teismas“, – Eltai teigė laikinuoju LNOBT direktoriumi pernai kovą paskirtas Audrius Kundrotas.

ELTA primena, kad pernai sausį konkursą eiti LNOBT generalinio direktoriaus pareigas laimėjo Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė Laima Vilimienė, kuri turėjo pakeisti tuometinį teatro vadovą, operos solistą Joną Sakalauską, vadovavusį teatrui nuo 2018-ųjų.

Šį faktą teatro bendruomenė pasitiko priešiškai kaip ir iki pernai kovo pareigas ėjęs teatro vadovas J. Sakalauskas. 2023-ųjų vasario 23 d. Vilniaus miesto apylinkės teismas priėmė nagrinėti jo ieškinį dėl galimų konkurso organizavimo pažeidimų.

Praėjusių metų pabaigoje pirmosios instancijos teismas J. Sakalausko ieškinį atmetė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją