„Turėjau keletą nenaujų, restauruojamų pianinų ir kaip tik ieškojau, kam galėčiau juos padovanoti. Norėjosi, kad jie atitektų geriems žmonėms, asmenybėms, - netradicinės dovanos istoriją pasakojo Bjelle. - Netyčia susipažinau su Demokratinės mokyklos įkūrėjais, mane sužavėjo jie patys ir jų mokykla. Mėgstu naujas idėjas švietimo sistemoje ir manau, kad tai yra didelė paskata judėti į priekį. Tad dėl dovanos apsispręsti buvo lengva.“

Netrukus prieš bakalauro darbo vertinimo komisiją stosianti Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentė išmano ne tik muzikos instrumentų galimybes, bet ir jų istoriją, vertę. Bjellei labai svarbu buvo, kad naujiems šeimininkams atiteksiantis pianinas nestovėtų tik dėl grožio, o juo naudotųsi kuo daugiau vaikų.

„Vienintelė mano salyga buvo, kad vaikai galėtų išpiešti pianiną taip, kaip jiems norisi“, - pasakojo Bjelle ir priminė pianino atsiradimo istoriją. Anot dainininkės, anksčiau pianinai būdavo itin puošnūs, išorės dekorui buvo skiriama ne mažiau dėmesio nei skambesiui, bet laikui bėgant dizainas supaprastėjo, nebeliko išskirtinumo.

Dainininkė tikisi, kad šis pianinas atgims gražiam gyvenimui ir padovanos vaikams daug naujų patirčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)