Liepos 29 d. – rugpjūčio 4 d. rengiama pirmoji edukacinė interpretacijos meistriškumo programa Birštono vasaros menų akademija.

Savaitę truksiančius meistriškumo kursus ves tarptautinį pripažinimą pelnę atlikėjai-pedagogai Vladimiras Prudnikovas (bosas, Lietuva), Gabrielius Alekna (fortepijonas, JAV), Caroline Stinson (violončelė, JAV) ir Nijolė Ralytė (fortepijonas, Lietuva).

Vyks ne tik atviri užsiėmimai-koncertai, bet ir vakariniai koncertai Birštono gyventojams ir svečiams, kuriuose koncertuos šių kursų pedagogai ir dalyviai. G. Verdi ir R. Wagnerio 200-osioms gimimo metinėms skirtą paskaitų ciklą ir video klubo programą parengė kompozitorė Audronė Žigaitytė.

Į renginius (atviras pamokas ir koncertus) laukiama atvykstant ne tik aktyviųjų dalyvių, bet ir pasyviųjų stebėtojų (pedagogų, jaunųjų menininkų, poilsiaujančių Birštone muzikos mėgėjų) tiek iš užsienio, tiek ir iš visos Lietuvos.

Pamokos, koncertai, repeticijos, paskaitos ir diskusijos vyks Birštono kultūros centre, Kurhauze, Birštono menų mokykloje ir lauko paviljone prie Nemuno. Šiais metais veiklą pradėjusi Birštono vasaros menų akademija ketina lygiuotis į aukščiausio tarptautinio lygio vasaros kursus ir festivalius, populiarius daugelyje šalių ir taip užpildyti spragą Lietuvos kultūriniame gyvenime bei neformalioje edukacinėje sistemoje. Talentingiausieji Lietuvos jaunieji muzikai turės pasirinkimą vasaros metu tobulintis savo šalyje, o muzikai iš užsienio šalių turės progą atrasti Lietuvą ir, galbūt, tęsti joje savo tolesnes studijas ne tik vasaros metu.

Ateityje Birštone numatomi renginiai taip pat jungs aukščiausio lygio profesinius mokymus su meno populiarinimu ir sklaida, koncertų sezonais Birštone ir jo apylinkėse visus metus. Puoselėjama viltis, kad Birštono menų akademijos programa bendrai veiklai galėtų sutelkti visas Lietuvos aukštąsias menų mokyklas, skatinti kartų bendradarbiavimą ir pasidalijimą patirtimi, kviesti pedagogus ir dalyvius ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio.

Birštono vasaros menų akademijos renginių globėja Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė džiaugiasi, „kad šis unikalus Birštono savivaldybės, Lietuvos muzikų sąjungos ir Vytauto Didžiojo universiteto organizuojamas bendras projektas vyksta jaukiame, savo nepakartojama gamta ir kultūrinio gyvenimo stiliumi išsiskiriančiame Lietuvos kurorte. Manau, - teigia merė - kad Muzikų sąjungos renginiai Birštone dar labiau pagilins muzikines bei kultūrines tradicijas ir kurortas toliau išliks tarptautinio lygio muzikos sklaidos vieta, sulaukiančia svečių, kultūros, meno, muzikos gerbėjų, iš Lietuvos ir užsienio. Projekto partneriams linkiu sėkmės siekiant užsibrėžtų tikslų, menų akademijos dalyviams – kūrybinio įkvėpimo ir profesinio tobulėjimo, o išskirtinių koncertų lankytojams ir Birštono svečiams – užburiančios muzikos ir nepakartojamų akimirkų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)