47 metų C. Murphy ketvirtadienio vakarą pristatys savo naujausią filmą ir taip pradės Berlyno kino festivalį. Tikimasi, kad filmo prodiuseris Mattas Damonas prisijungs prie C. Murphy ir dalyvaus peržiūroje.

„Aš myliu Berlyną, Berlyno kino festivalyje dalyvausiu jau penktą kartą, – sakė C. Murphy. – Man patinka čia atvykti“.

Režisieriaus Timo Mielantso sukurtas filmas „Small Things Like These“ – tai istorinė drama, kurios veiksmas vyksta liūdnai pagarsėjusių Airijos Magdalenos skalbyklų fone. Tai buvo katalikų bažnyčios įstaigos, kuriose nuo 1820 iki 1996 metų buvo verčiamos dirbti tūkstančiai nėščių paauglių mergaičių ir netekėjusių jaunų moterų.

Beveik visos moterys dažniausiai būdavo priverstos atiduoti savo naujagimius įvaikinti.

Dramoje pasakojama apie anglių pirklio, kurį vaidina C. Murphy, vidinę kovą mažame Airijos miestelyje 20 amžiaus devintajame dešimtmetyje, kai jis svarsto, ar prisitaikyti ir tylėti, ar sukilti prieš neteisybę.

Filme taip pat vaidina Eileen Walsh, Michelle Fairley ir Emily Watson. T. Mielantsas iš anksčiau yra gerai žinomas kaip kelių televizijos serialo „Peaky Blinders“, kuriame taip pat vaidino C. Murphy, epizodų režisierius.

C. Murphy laikomas „Oskaro“ apdovanojimų favoritu artėjančioje JAV kino meno ir mokslo akademijos ceremonijoje geriausio pagrindinio aktoriaus kategorijoje praėjusių metų hitu tapusiame filme „Oppenheimeris“.

Magdalenos skalbyklų skandalas taip pat buvo 2013 metų didelio populiarumo sulaukusio filmo „Philomena“ tema. Šiame filme pagrindinį vaidmenį atliko britų aktorė Judi Dench, o režisavo Stephenas Frearsas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją