Spalvinga laisvės ir kūrybos dvasia alsuojanti eisena simboliškai žygiavo nuo Katedros aikštės iki paminklinio V. Kernagio suoliuko Lukiškių aikštėje. „Hipiams“ pritarė Salomėjos Nėries ir Simono Daukanto gimnazijų moksleiviai su diksilendu priešakyje. Prie maestro paminklo buvo surengtas ir trumpas koncertas.

V. Kernagio fondo vadovo Vytauto Kernagio teigimu, festivalis rengiamas šviesios atminties maestro gimimo metinėms paminėti. Šiais metais V. Kernagiui būtų sukakę 64-eri.

„O ši eisena skirta paminėti 7-8 dešimtmetyje gyvavusį Vilniaus Brodą. Taip buvo vadinamas dabartinis Gedimino prospektas, kur rinkosi to meto hipuojantis jaunimas. Niekas nežino, ar Brodas kilo nuo amerikietiškojo Brodbėjaus, ar nuo rusiško žodžio brodit (slampinėti, - liet.). Tačiau Brodo klestėjimo laikais išaugo Vytautas Kernagis, Izolda Keidošiūtė, Algimantas Puipa, Algimantas Mikutėnas, Nijolė Oželytė ir kitos ryškios asmenybės, kurios asocijuojasi su laisva, anuometinių ideologinių štampų nevaržoma meniškos dvasios raiška ir maištingu kultūriniu proveržiu“, – DELFI pasakojo V. Kernagis jaunesnysis.

Festivalio „Vilniaus Brodas gyvas 2015“ baigiamuoju akcentu taps koncertas „2 Maestro“, penktadienio vakarą vyksiantis Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Koncertas, kurio metu ekrane muzikuos V. Kernagis, ir savo muzikinę programą pristatys jo kūrybos bičiulis Andrius Kulikauskas, skirtas beprotiškai fantastiškam 64-ajam maestro gimtadieniui atminti.

„Seniau koncertas būdavo rengiamas Lukiųkių aikštėje, tačiau šiais metais koncertas persikėlė į Šv. Kotrynos bažnyčią“, – pasakojo V. Kernagis jaunesnysis.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)