Direktoriaus kėdės netekęs A.Večerskis savo skundą pateikė Kultūros ministerijai penktadienį, rašo portalas lrytas.lt.

Kultūros ministerija aktoriumi pradėjusio dirbti A.Večerskio skundą gavo prieš pat darbo pabaigą.

Ministerija skundą nagrinės ir daugiau informacijos pateiks kitą savaitę.

Nuo antradienio buvęs teatro vadovas A.Večerskis įdarbintas teatro aktoriumi.

Tą pačią dieną, kai A.Večerskis buvo priimtas į aktorius, naujo LNDT vadovo konkursą laimėjo Oskaro Koršunovo/Vilniaus miesto teatro vadovas Martynas Budraitis.

A.Večerskis konkurse nedalyvavo, nes negalėjo būti skirtas į aukštą postą dėl supainiotų viešųjų ir privačių interesų.

Nacionaliniame dramos teatre pradėtas auditas, nes ministerija gavo informacijos, jog teatre galėjo būti naikinami ir klastojami dokumentai.

Kultūros ministerijos auditorius taip pat sudomino teatrui priklausančių patalpų nuomos sutartis. Paaiškėjo, kad buvęs teatro vadovas A.Večerskis dalį tarnybinių patalpų perleido darbuotojui Tomui Barščiui. T.Barštys čia gyvena, nors patalpos yra skirtos biurui.

Anot portalo, teatro darbuotojai teigia, kad A.Večerskio palankumo T.Barštys nusipelnė, nes artimai bendrauja su buvusio teatro direktoriaus dukra.

A.Večerskis sako, kad nieko bendra su T.Barščiu neturi. Paklaustas, ar nuomininkas artimai nebendrauja su jo dukra, A.Večerskis teigė: "Čia jau jų reikalas".

A.Večerskis sulaukė menininkų ir kultūros veikėjų kritikos dėl savo prieštaringų pasisakymų bei dėl to, kad LNDT, turinčiame aukščiausiu meniniu lygiu pristatyti nacionalinės kūrybos laimėjimus, pastaraisiais metais diegiamas "komercinio pobūdžio privataus teatro modelis".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją