Net tris „Auksinių gaublių“ nominacijas susižėrė Kanuose abejingų nepalikusi Holokausto drama „Interesų zona“ apie Aušvico komendantą Rudolf Hössą, kūrusį šeimyninę idilę tiesiog koncentracijos stovyklos pašonėje. Jonathano Glazerio režisuota juosta bus rodoma Vilniaus tarptautiniame kino festivalyje „Kino pavasaris“.

„Auksinių gaublių“ nominantų sąrašus sudarantys žiniasklaidos profesionalai ir kino kritikai išskyrė „Interesų zonos“ garso takelį ir įtraukė tarp geriausių metų filmų bei kūrinių ne anglų kalba.
Pastarojoje nominacijoje – ir Lietuvos kino teatruose teberodomas Celine Song debiutas „Praėję gyvenimai“, moderni meilės istorija su korėjietiškos kultūros elementais. C. Song nominuota geriausio režisieriaus ir scenarijaus apdovanojimui, o pagrindinį vaidmenį sukūrusi Greta Lee – geriausios aktorės statulėlei.

Nicolas Cage sukurtas pagrindinis vaidmuo filme „Sapnų scenarijus“ (rež. Kristoffer Borgli) nominuotas geriausio komedijos arba miuziklo aktoriaus nominacijoje. Šį filmą Lietuvos, Latvijos ir Estijos kino teatrai pradeda rodyti jau šią savaitę.

81-ieji „Auksiniai gaubliai“ kino apdovanojimų maratoną pradės sausio 7-ąją, o kovo 10 d. sezoną uždarys „Oskarai“. Prieš metus juose triumfavo „A24“ filmas „Viskas iškart ir visur“ – iki tol pelnęs du „Auksinius gaublius“ ir dešimtis kitų prizų, jis susišlavė septynis „Oskarus“ ir šiuo metu laikomas labiausiai apdovanotu visų laikų filmu. Iš viso „A24“ filmai yra nominuoti 49 „Oskarams“ ir 16 jų laimėję.

„A24“ studiją 2012 m. Niujorke įkūrė kino industrijoje daug patirties sukaupę veteranai Daniel Katz, David Fenke ir John Hodges. Pirmasis sėkmingas studijos filmas – kriminalinė komedija „Laukinės atostogos“ (Spring Breakers). Per intensyvaus darbo dešimtmetį „A24“ subūrė ištikimų gerbėjų, šiuolaikiniame kine ieškančių autentiškumo ir originalumo, būrį.

Tarp pastarųjų Lietuvos žiūrovams įsiminusių šios studijos filmų – tokie „Kino pavasario“ hitai, kaip „Pirmoji karvė“ (First Cow) ar „Po saulės“ (Aftersun). Šį rudenį „Kino Pavasaris Distribution“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį su „A24“, kuri numato dar daugiau gero kino visoms trims Baltijos šalims.

Be jau minėtų premjerų, 2024 m. pradžioje kino teatrus Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje pasieks Sofios Coppolos biografinė drama „Priscila“ (Priscilla) pagal Elvio Preslio žmonos Priscilos memuarus. Čia pagrindinį vaidmenį sukūrusi aktorė Cailee Spaeny irgi nominuota „Auksiniam gaubliui“.

Taip pat pakeliui į ekranus – istorija apie amerikietiškų imtynių dinastijos Von Eric pakilimą ir nuopuolį „Geležiniai gniaužtai“ (The Iron Claw). Šiame filme vaidina Zac Efron, Harris Dickinson ir Jeremy Allen White. Taip pat pakeliui į ekranus – romantinis trileris „Love Lies Bleeding“, kuriame svarbius vaidmenis atlieka ego, geismas ir amerikietiškoji svajonė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją