Išskirtinis žanras

Pirmojo Lietuvoje audiofestivalio „Banguoja“ siekis – pristatyti ir populiarinti audio dokumentikos žanrą. Pasak festivalio koordinatorės Juditos Ragauskaitės festivalyje pristatomų audio turinio ir formų spektras labai platus, nuo sparčiai populiarėjančių tinklalaidžių, iki eksperimentinių garso kūrinių ir ilgą istoriją skaičiuojančios, tačiau dar ne visiems gerai pažįstamos, radijo dokumentikos.

„Audio dokumentika – netikėtai intymus žanras, nematomiems herojams suteikiantis laisvę atvirtai kalbėti nepatogiomis ir asmeniškomis temomis. Juk taip įdomu pažinti ir suprasti, kuo gyvena kiti, o kai istorijose susipina įvairios kalbos ir balsai, aplinkos garsai ir muzika... Užmerkus akis, imi tikėti, kad esi ten, kur vyksta veiksmas,“ – pasakoja Judita Ragauskaitė ir kartu su festivalio komanda ragina klausytojus atrasti jiems priimtiniausią festivalio formą, kūrinių klausytis namuose, parkuose ar traukiniuose.

Kuriantiems – galimybė mokytis iš patyrusių profesionalų

Besidominčius audio pasakojimų ir tinklalaidžių kūrimu „Banguoja“ kviečia į virtualią konferenciją, skirtą patyrusiems ir pradedantiems audio turinio kūrėjams. Konferencijos metu vyks paskaitos, kūrybinės dirbtuvės, susitikimai su menininkais.

Renginio dalyviai turės išskirtinę galimybę mokytis iš talentingiausių pasaulio audio turinio kūrėjų, megzti įdomias pažintis, semtis žinių ir įkvėpimo. Registracija galima iki rugpjūčio 23 d.

O visus dar tik pradedančius pažintį su audio turinio kūrimu, „Banguoja“ kviečia į pirmą kartą festivalio organizuojamą mentorystės programą. Jos dalyviai turės galimybę su profesionalų pagalba mokytis garso įrašymo ir pasakojimo kūrimo pagrindų. Programos dalyvių sukurti audio kūriniai nuskambės festivalio uždarymo renginyje. Registracija galima iki rugpjūčio 14 d.

Festivalio programoje klausantiems – kalbų įvairovė ir dėmesys žmogaus teisėms

Festivalio programą sudaro 10 trumpųjų ir 7 ilgieji kūriniai. Visus juos vienija žmogaus teisių temos. Kruopščiai atrinktoje programoje pripažinimą pelniusių ir kylančių, tarptautinių ir vietos garso menininkų kūriniai psichologinės gerovės, ekologijos, aktyvizmo, karo, diskriminacijos, smurto, negalios, šeimos ir kitomis temomis.

Festivalio kūriniai sukurti pačiomis įvairiausiomis kalbomis: lietuvių, anglų, suomių, ukrainiečių, prancūzų, danų ir kitomis. Festivalio klausytojai turės unikalią galimybę kūrinių klausytis originalo kalba, tačiau su lietuviškais ir angliškais subtitrais.

Nemokamai klausytis festivalio kūrinių nuo rugpjūčio 16 d. bus galima adresu banguoja.lt

Vilniuje – gyvi renginiai klausantiems

Internete vykstantį festivalį lydės gyvi renginiai, kviesiantys kolektyviniams potyriams: naktinės kūrinių perklausos, susitikimai su autoriais ir diskusijos.

Jau rugpjūčio 16 d. po Liubarto tiltu Vilniuje įvyks festivalio atidarymas, kuriame bus pristatyta festivalio trumpųjų kūrinių programa. Festivaliui įsibėgėjant, jo sumanytojai pakvies į renginių ciklą „Opera Social House“ stogo terasoje Vilniuje.

Rugpjūčio 23 d. čia įvyks naktinė kūrinių perklausa ir susitikimas su virtualios festivalį lydinčios konferencijos dalyviais.

Rugpjūčio 25 d. lauks susitikimas-diskusija su tinklalaidžių „Proto pemza“, „Nara“ ir „Išpakuota“ kūrėjais. O rugpjūčio 25 d. įvyks festivalį lydinčioje mentorystės programoje dalyvaujančių pradedančiųjų audio kūrėjų darbų perklausa.

Registruotis į nemokamas festivalį lydinčias konferenciją ir mentorystės programą jau galima adresu banguoja.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją