Per 50 savo gyvenimo metų cirkui paskyręs A. Jancevičius nekantriai laukia rugpjūčio 25-28 dienomis į Vilnių atvyksiančio „Cirque du Soleil“ šou „Corteo“. Tai bus jau šeštasis cirko vizitas Lietuvoje – ankstesnius pasirodymus matė per 100 tūkst. mūsų tautiečių.

„Turbūt nerasime cirko artisto, kuris nesvajotų patekti į tą stebuklingą „Cirque du Soleil“ pasaulį, nes tai, kaip olimpinės žaidynės sportininkams. Cirko atstovai ir skautai ištisus metus visame pasaulyje ieško naujų talentų, o dukart per metus „Cirque du Soleil“ būstinėje Monrealyje organizuojamos artistų peržiūros. Vienoje jų dalyvavo ir mūsų „Amber“ cirko ekvilibristas Gediminas Maldanis“, – teigia cirko metraštininkas.

„Cirko archyvuose – per 20 tūkst. asmenų, sudarančių savotišką rezervą. Jie gali būti pakviesti vienam spektakliui ar daugiau. Tuo metu atrinktieji artistai, prieš pasirodydami publikai, apie pusmetį intensyviai treniruojasi Monrealio būstinėje, užsiiminėja choreografija, įvaldo grimo paslaptis“, – sako A. Jancevičius.

Vieninteliu mūsų šalies cirko istoriku laikomas A.Jancevičius anksčiau ir pats buvo cirko artistu bei bendradarbiavo su daugybe užsienio cirkų, todėl išmano visą šio pasaulio „virtuvę“. Anot jo, „Cirque du Soleil“ artistų, kaip ir profesionaliais sportininkų, gerove yra kruopščiai rūpinamasi.

„Spektaklio šerdis yra artistai ir jų atliekami unikalūs, rizikos pilni triukai. Todėl artistui čia neturi rūpėti niekas daugiau – tik jo meistriškumas. Kartu su trupe aplink pasaulį keliauja ir dešimtys aptarnaujančio personalo žmonių: virtuvė, drabužinės, sporto salė, skalbykla, džiovykla, siuvykla... Jei tą pačią dieną numatyti du pasirodymai, artistas identiško kostiumo dukart nedėvi – kostiumai tobulinami“, – atskleidžia A. Jancevičius.

„Cirko gyvenimas ne visada verda vagonėliuose ar skersvėjų perpučiamame manieže. „Cirque du Soleil“ trupių artistai gyvena puikiuose viešbučiuose, jiems ir jų šeimoms sudaromos geros sąlygos.

O tai negali nevilioti, kaip ir patrauklūs atlyginimai, garantuotas darbas keliems metams ir galimybė pakeliauti po pasaulį. Šis cirkas gastroliavo visuose žemynuose, išskyrus Antarktidą“, – priduria cirko istorikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją