Asmik Grigorian į Lietuvą Kalėdoms atvyko iš Vienos (Austrija), kuri pastaruoju metu jau tapo solistės naujaisiais namais. Edgaras Montvidas atskrido iš Bazelio (Šveicarija), kur repetuoja Don Jose vaidmenį Georges Bizet operoje „Carmen“.

Paskutinę metų dieną E. Montvido dar laukia pasirodymas sostinėje, Operos ir baleto teatre – tradiciniame naujametiniame „La Traviata“ parodyme. A. Grigorian GALA koncertu Kaune užbaigė šių metų pasirodymų sezoną.

Du garsiausi operos talentai iš Lietuvos reziduoja skirtingose valstybėse ir nedažnai susitinka. Dar mažiau galima suskaičiuoti jų bendrų pasirodymų scenoje ir tikrai nė vieno tokio ilgo ir išsamaus, koks įvyko Kaune.

GALA koncerte skambėjo solo arijos ir duetai iš Antoníno Dvořáko operos „Undinė“, Giacomo Puccini operų „Tosca“, „Le Villi“, „Madama Butterfly“, „Gianni Schicchi“, aranžuoti kalėdiniai kūriniai, bisui duetas atliko publikos ovacijomis sutiktą žiemos švenčių standartą Giuseppe Verdi „La Traviata“ duetą „Libiamo ne'lieti calici“ (Brindisi). Orkestras itin organiškai pasirodymus jungė ištraukomis iš Richardo Wagnerio, Georges Bizet ir kt. kūrinių.

Publika ovacijomis pasitikdavo ir išlydėdavo solistus, o po Cio-Cio-San ir Pinkertono dueto („Madama Butterfly“) pratrūko šūksniais „bravo“ ir išsireikalavo antro solistų nusilenkimo.

GALA koncertas vyko be pertraukos, tačiau savo vidines temines dalis jis turėjo. Pati pabaiga buvo skirta aranžuotiems kūriniams ir Kalėdų temai. „Ačiū visiems, kurie šį šlapią vakarą ryžosi ateiti ir paklausyti mūsų muzikos. Norėčiau palinkėti, kad ateinančiais metais į rankas dažniau pakliūtų gera knyga, akis malonintų gražūs paveikslai, gamtos vaizdai ir mieli žmonių veidai, o ausys girdėtų gražiausią muziką“, – sakė E. Montvidas. „O aš linkėčiau kūrybos. Kiekvienas mūsų esame kūrėjai ir būtent kūryba daro mus turtingesniais“, – papildė A. Grigorian.

GALA koncerto pabaigoje, prieš F. X. Gruberio giesmę „Tyli naktis“, E. Montvidas paprašė susirinkusiųjų įjungti žiburėlius telefonuose ir visa salė nušvito tarsi per roko koncertą. „Dabar reikėtų „Laužo šviesą“ dainuot“, – pajuokavo prie tokio vaizdo nepratusi A. Grigorian.

Publika, žinoma, išsireikalavo biso. Duetas smagiai atliko garsiausią „La Traviata“ kūrinį „Libiamo ne'lieti calici“ (Brindisi). Kaip ir priklauso tradiciniam naujametiniam pasirodymui – su taurėmis šampano rankose. „Ne tik su Kalėdomis, bet ir su artėjančiais Naujaisiais metais“, – susirinkusiuosius pasveikino A. Grigorian.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją