Dainuoja iš natų, už kurias nemoka

Šį klausimą L. Lučiūnas kartu su kitu muzikos prodiuseriu Martynu Tyla iškėlė jų kuriamoje tinklalaidėje „(Ne)normaliai“.

„Šiuo metu Lietuvoje gresia didžiausia kada nors įvykusi autorių teisių vagystė. Ji dar neatsitiko, bet ji vyksta nuolatos, o dabar bus šitos vagystės apogėjus. Kas įdomiausia, šitą vagystę labai palaiko Lietuvos vyriausybė, Lietuvos kultūros ministerija, netgi UNESCO globoja tos vagystės atsiradimą“, – kalbėjo L. Lučiūnas.

Lietuvos dainų šventė, mūsų pasididžiavimas, mūsų paveldas, globojamas UNESCO, yra didžiausia vagystė, nes ten dainuos labai daug chorų ir choristų, kurie ruošėsi visą savo gyvenimą, grojo muzikos mokyklose, dainavo susirinkę į chorus. Ką jie ten dainuoja? Jie dainuoja iš natų – tik nė vienas choras už tas natas nemoka“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)