Dailininkas Simonas Gelminauskis abstraktų meną lygina su džiazu arba elektronine muzika, kurie žavi savo laisve. „Abstrakti tapyba – lyg tarptautinė kalba, kuria lengviausia dalintis vaizdinių pagalba, o meno kūriniai kalba patys už save“, – teigia Simonas Gelminauskis.

„Mano asmeninis tikslas, kad mano paveikslas būtų pagrindinis interjero akcentas, nebūtų jis prie sofos, baldai yra prie paveikslų, o menas pagal hierarchiją ir pagal vertybes yra aukščiau“, – sako jis.

Tadas Tručilauskas tapybą lygina su animacinio filmo kūrimu, kuriame galima sutalpinti visą senojo pasaulio išmintį. Trafaretas, piešimas, fluorescenciniai dažai, fotografija, skaitmeninė spauda ir tapyba ant tento – tai tik dalis menininko darbuose naudojamų priemonių ir technikų.

„Garaže – dirbtuvėse stovintis moters manekenas yra mano mūza“, –- juokauja tapytoja Monika Furmana. Menininkei yra svarbios moters kūniškumo ir kūno sudaiktėjimo temos. Didelio formato darbuose pagrindinis akcentas yra moters pasaulis, kuri autorė surenka iš autentiškų išgyvenimų ir nesumeluotų istorijų.


Jaunosios kartos tapytojo Andriaus Makarevičiaus kūryba provokuoja siurrealistiniais, kupinais grotesko ir ironijos paveikslais. Menininko vystoma tema – Vilniaus stoties rajono kasdienybė. Tapytojas siekia atkreipti mūsų dėmesį į aplinkos, „čia ir dabar“ buities detales, personažus, kurie tampa ikonomis.

Žurnalistė: Paulina Davidonytė

Projekto vadovas: Ignas Kazakevičius

Projekto koordinatorė: Gabija Lydytė

Videografas: Mariusz Pyž 2022 m.

birželio 10 – 12 d. Lietuvoje vyks antroji tarptautinė meno mugė „Art Compensa“. Tai yra konkursinė, tarptautinė paroda, unikali Lietuvos menininkų forumo ir susitikimų su publika platforma. Mugė yra skirta ne galerijų, tačiau menininkų ir jų kūrybos pristatymui. „Compensa“ koncertų salės erdvėse lankytojus įtrauks tapyba, grafika, fotografija, skulptūra.

Savo kūrybą pristato 50 autorių. Ekskursijos, kūrybinės dirbtuvės ir gyvai kuriamas menas – tik dalis lankytojų lauksiančių pramogų. Kviečiame susipažinti su „Art Compensa“ – 2022 autoriais ir susitikti su jais meno mugėje. Daugiau apie meno mugę galite rasti renginio tinklapyje ir socialiniuose tinkluose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją