Senų, apleistų namų langų nišose bus įmontuotos Alicijos Makauskaitės, Džildos Makačinaitės ir Rimos Virbauskaitės fotografijos.

„Mes pabandysime išnešti meną iš uždarų erdvių ir pateikti jį viešai. Atsitiktinai gatvėje su menu susidūrusiam praeiviui tai gali sukelti kitokią, netikėtą reakciją, ne tokią kaip dailės galerijoje ar parodoje, kur einama atitinkamai nusiteikus. Apie parodos koncepciją galėtume pasakyti, kad mes trumpam pakeičiame aplinką, kaip aplinka keičia ir mus“, - sakė viena iš parodos sumanytojų ir organizatorių Jurga Januškevičiūtė-Tėvelienė.

Projektas „C‘est la Vie“ turi ir kitus tikslus: jis pagražins Vilniaus Senamiestį, pristatys naujus menininkus, suteiks apleistiems namams naują funkciją. Parodos rengėjai kartu su jaunomis fotomenininkėmis taip ieško naujų meninės fotografijos pateikimo formų ir naujų ekspozicijos būdų.

„Meninių fotografijų eksponavimas viešoje erdvėje – nauda ir miestui, ir miestiečiams, ir mums, nes tai pirmoji mūsų darbų paroda. Žinoma, malonu, kad ji pateikiama neįprastai, todėl galbūt pritrauks daugiau žmonių dėmesio“, - sakė viena iš fotografių Rima Virbauskaitė.

„C‘est la Vie“ turėtų smagiai papildyti viešųjų erdvių išnaudojimą menui, taip atrandant daugiau sąlyčio taškų tarp menininko ir visuomenės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją