Konkurso tikslas – pristatyti perspektyviausius ir ryškiausius jaunosios karto tapytojus, sudaryti galimybę visuomenei susipažinti su jaunųjų menininkų kūryba, meno kolekcininkams, vadybininkams ir kuratoriams iš Lietuvos ir užsienio – atrasti naujus talentus ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje bei Estijoje.

Šiemet minėtame konkurse dalyvavo 65 menininkai iš trijų Baltijos valstybių. Jau po pirmojo tarptautinės vertinimo komisijos balsavimo etapo paaiškėjo 15 projekto finalininkų, kurie pretendavo į projekto „Jaunojo tapytojo prizas“ laimėjimus.

Iki ketvirtadienio vakaro naujienų portalo DELFI skaitytojai balsavo ir išrinko „Publikos prizo“ laimėtoją. Juo šiemet tapo ir specialiu DELFI prizu apdovanotas Jonas Jurcikas. Jaunųjų tapytojų darbais domėjosi net 12 000 portalo skaitytojų. Iš jų už konkurso dalyvius balsavo 3000.

Pagrindinis konkurso „Jaunojo tapytojo prizas“ apdovanojimas, kurį sudaro 2500 eurų ir rezidencija dviems mėnesiams Nidos meno kolonijoje, atiteko taip pat Jonui Jurcikui už jo kūrinį „Susitikimo pradža“.

Už kūrinį „Atsikartojimas“ 500 eurų piniginiu prizu apdovanotas antrosios vietos laimėtojas Linas Jusionis.

Trečiosios vietos laimėtoja – estė Laura Pold apdovanota už kūrinį „Lova“.

Ekspozicijų salėje „Titanikas“ iki lapkričio 12-osios veikia projekto finalininkų paroda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)