Vienatvė – tai kūrybai būtina autorės būsena, kuri savaime persiduoda ir žiūrovui; menininkės darbuose stoja laikas, siužeto nėra arba yra tik tiek, kiek žiūrovo fantazijai padiktuoja vienas kitas ryškesnis žemiško pasaulio motyvas. Žiūrovas panyra į meditatyvią vienatvę, šviesos ir šėšėlių gylius. Paveiksluose nėra triukšmo, net šnaresio, tik tyla. Tik absoliučioje tyloje gimsta ir autorės darbai, galbūt dėl to jos perduodama vienatvė ir tyla neglumina – ji įkrauna ir primena beribę erdvę. Tuštuma autorės darbuose skleidžiasi ne tik detalių minimalizmu, bet ir pašalinių minčių nutildymu.

„Kai maišau spalvas, jaučiuosi tarsi chemijos laboratorijoje, – eksperimentuoju. Spalvinius motyvus renkuosi visiškai intuityviai, tačiau kai spalva grįžta, – kai jau pati esu žiūrovas – mane ji maitina. Sėsdama prie drobės niekada iš anksto nežinau, ką sukursiu“, – pasakoja autorė.

Annos Reviakinos darbai sukurti be galutinio tikslo ar siekio ką nors įrodyti ar paaiškinti. Autorės naudojama technika – aliejiniai dažai ant įvairių tradicinių ir netradicinių paviršių bei formų.

„Sunku savo kūrybą įvilkti į žodžius – kūryboje man svarbi tyla. Dėl to mano darbai neturi naratyvo, mano istorijos apie nieką. Tai labiausiai ir patinka tapyboje – ne autorius nori ką nors pavaizduoti ar deklaruoti, o drobė + dažai pavirsta nauju kūnu, kurio prieš tai nebuvo“, – sako ji.

Paroda vyks iki rugpjūčio 30 d.; parodos lankymas nemokamas.

Apie autorę:

Anna Reviakina (g. 1972 m.) 1989-1994 m. studijavo Vilniaus dailės akademijoje ir įgijo architektūros specialybės magistro laipsnį. 1987 m. baigė Maskvos dailės mokyklą Nr. 1. Autorė gyvena ir dirba Vilniuje.

1995-2001 m. Kompiuterinio projektavimo ir architektūrinės grafikos dėstytoja VDA Architektūros katedroje, o taip pat architektūrinio projektavimo, kompozicijos ir kompiuterinės grafikos dėstytoja Vilniaus dizaino kolegijoje.

Autorė turi virš 30 metų praktikos architektūrinio projektavimo ir dizaino srityse.

Savo pirmąją tapybos parodą Anna Reviakina surengė 1994 m. Vilniaus dailės akademijos galerijoje.

---
Galerijos adresas: Malūnų g. 6A, Vilnius.
Galerijos darbo laikas: II-V 13:00-19:00; VI 12:00-18:00.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją