Sąvokos keičiasi

„Reikšmė – daugiaprasmiška. „Sirenos“ – ne tik skraidančios, bet ir laisvos. Ši paroda sudėta iš gabaliukų, trijų fotoserijų: „Tarp dievų“ (2020), „Prie fasadų“ (2021) ir paskutiniosios – „Sirenos“ (2023). Taip pat pavadinau ir parodą, nes šiuo metu man artimiausia – laisvės tema. Kai esi tiek laisvas, kad net žemės gravitacija tavęs neveikia... Pavadinimo „Sirenos“ ataidų yra, tai ir teatro festivalis, ir kita... Bet šios „Sirenos“ – iš senų laikų, iš mitologijos, – skraidančios ir viliojančios. Tačiau šiais laikais sąvokos keičiasi, tad ir jos kitokios, galbūt labiau susijusios su laisvės sąvoka“, – aiškino prasmes D. Kairevičiūtė.

Kai žmogus apsinuogina, nesvarbu, metaforiškai, ar iš tikrųjų – jis tampa laisvu. Būti laisvu – kiekvieno siekiamybė, tačiau, kad pajustum tikrą laisvės proveržį – turi nemažai su savimi dirbti.

Su šia mintimi sutinka ir D. Kairevičiūtė, sakydama, kad ši paroda būtent apie tai ir kalba: „Būdamas nuogas esi laisvas, niekas nevaržo – nei statusai, nei rūbai. Toks, koks esi iš esmės.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)