VU geografijos profesorė Dovilė Krupickaitė sakė, kad, jeigu žvelgiant į permainas kaip apleistos teritorijos tvarkymą – tikrai neturėtų kilti jokių pretenzijų, tačiau čia numatytos veiklos, jos manymu, aplinkai visgi turės neigiamos įtakos. Urbanisto, architekto dr. Gintauto Tiškaus vertinimu, objektas visiškai netinkantis tai erdvei, negali būti vertinamas kaip darnios urbanistinės plėtros pavyzdys. Literatūrologas, profesorius Paulius V. Subačius sakė, kad yra gerai, kad visuomenė įtari, stebinti ir kritikuojanti, bet nereiktų stabdyti naujų procesų.
Planuojama, kad buvusioje pramoninėje teritorijoje iškils naujas miesto kvartalas su vidinėmis gatvėmis, koncertų sale, konferencijų centru, biurų ir ilgalaikei gyvenamajai nuomai skirtų apartamentų pastatais, maisto hale, rekreacijos erdvėmis bei požeminėmis automobilių stovėjimo aikštelėmis.
Tai esą viena didžiausių šiame Vilniaus mikrorajone planuojamų buvusių pramoninių teritorijų konversijų: iki 2000-ųjų veikusios „Velgos“ gamyklos teritorijoje iškils naujas daugiafunkcinis kvartalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)