Visi trys kūrėjai savo kūryba siekia plėtoti abstraktaus meno kultūrą. Bendrai parodai menininkus suvienijo jų dėmesys medžiagiškumui.

„Man prisiminimai yra kaip objektai, kuriuos išreiškiu materija. Viskas ateina atsitiktinumais ir patyrimais. Pavyzdžiui, keliems darbams naudojau betoną, kurį kaip galimą medžiagą kūrybai atradau tiesiog namuose darydama remontą“, – apie savo kūrybą pasakoja menininkė Živilė Minkutė.

Algimantas Černiauskas pristatė ekspresyvius, spalviškai charizmatiškus paveikslus. „Žaidžiu formomis ir man įdomu, kaip gali paveikslas kalbėti ir veikti žmogų per spalvą ir linijas. Šioje parodoje specialiai nerašėme jokių pavadinimų prie kūrinių, kad žmonės daugiausiai dėmesio kreiptų, kaip tie darbai atrodo ir kaip yra padaryti“, – kalbėjo menininkas tuo metu grodamas savo „Yamaha“ sintezetoriumi, taip siekdamas išeiti iš paveikslo rėmų į performanso sritį.

„Labai daug eksperimentuoju su medžiagomis. Kiekvienas mano projektas yra kuriamas vis kita medžiaga. Man labai įdomu, iš kur ta medžiaga, kokia jos sandara ir istorija ir kaip tą medžiagą atskleisti mene išlaikant jos autentiškumą“, – pasakoja Eglė Pilkauskaitė, rodydama savo darbus, tarp kurių atkurtas medžio gumbas, degtas stiklas bei kūrinys iš Londono purvo.

Parodos pavadinimas „EXPO“ nors yra suprantamas tarsi pretenzija į didelį renginį, anot menininkų, tai reiškia jų plataus spektro ekspoziciją, kuri apima ir jų senus, ir naujus darbus. Parodoje pristatomi grafikos bei tapybos darbai, cheminės inžinerijos ir potėpių vaizdai, abstrakcijos.

Paroda „GRAFO“ galerijoje veiks iki lapkričio 3 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją