Apie humoro jausmą

„Buvo visiškas soldout'as, - iš Amerikos grįžęs DELFI pasakojo A. Ramanauskas-Greitai. - Publika pasitiko protingais, šiltais žvilgsniais, su geru humoru. Tu dirbi ne tik jiems, bet ir sau iš malonumo.
Noriu paakcentuoti, kad, gink Dieve, čia nėra mano nuopelnas. Tai yra nepaprastai gerai parašyta pjesė. Ir džiaugiuosi, kad aš jos nepagadinu.“

Su spektakliu ne tik Lietuvą apkeliavęs, bet ir Angliją, o dabar ir Čikagą aplankęs žinomas televizijos laidų vedėjas paneigia mitus apie tai, jog skirtingos pasaulio tautos humorą supranta skirtingai.

„Mes esame visi vienodi gerąja prasme. Ir tas sliekų ieškojimas užpakalyje yra beprasmis. Ir kad Amsterdame žmonės juokiasi iš vienų dalykų, Rusijoje – iš kitų, Anglijoje – iš trečių - yra visiška nesąmonė. Visi juokiasi iš to paties ir tai yra normalu. Yra tik niuansai, kurie skiriasi, bet jie nėra verti paminėjimo“, - sako jis.

Apie kultūrų skirtumus ir panašumus

Spektaklis Sex Guru“ iš kitų išsiskiria tuo, jog tai yra interaktyvus teatro projektas, kurio metu salėje sėdintys žmonės A. Ramanauskui-Greitai gali uždavinėti klausimus. Antroje spektaklio dalyje užduodami klausimai ir jo atsakymai ir suteikia kiekvienam pasirodymui išskirtinumo.

„Gruodį buvau Londone ir ten buvo visiškas West End'o spektaklio tipas. Tai reiškia, kad žiūrovai ne tik per pertrauką galėjo nueiti į šalia esantį barą nusipirkti alaus. Todėl jie buvo žymiai labiau atsipalaidavę. Tačiau tai nereiškia, kad jie šūkavo ir gadino. Ne. Čikagoje to nebuvo, bet tai buvo vakarietiško tipo teatras ir žmonės buvo laisvesni, nei Klaipėdoje. Bet aš, gink Dieve, nesakau, kad Klaipėdoje yra blogesni žiūrovai. Antroje spektaklio dalyje yra užduodami klausimai, tai pagal užduotų klausimų skaičių, pasakysiu jums paradoksalų dalyką, Tauragėje mes turėjome rekordą. Pagal atėjusios publikos ir jos pateiktų klausimų kiekio santykį. Čia buvo kažkas neįtikėtino. Gavosi, kad kas antras ar trečias žiūrovas parašė po klausimą. Vat jums ir paradoksas, - nuostabos nenuslėpė A. Ramanauskas-Greitai. - Nors Čikagoje žiūrovai juokiasi drąsiau. Ten nebuvo mažo miestelio sindromo, kai visi visus pažįsta. Vėlgi, ten taip pat yra lietuvių bendruomenė, kurie vieni kitus pažįsta, bet jie yra laisvesni. O Tauragėje truputį yra rezervuotumo. Bet tai tikrai nėra blogai, čia viskas normalu.“

Apie pažintį su vietove

Viešnagės Čikagoje metu A. Ramanauskas-Greitai apžiūrėti vietos įžymybių neturėjo daug laiko. Kelionė už Atlanto truko vos dvi dienas. Tiesa, žinomas laidų vedėjas apsilankė vokiškoje priemiesčio tavernoje, kur jam įspūdį paliko jos savininkas.

„Pamptelėjęs vyrukas kiekvieną dieną užrašydavo meniu iš dešinės į kairę arabišku būdu. Labai gražiai kaligrafiškai. Tai buvo tarsi jo vizitinė kortelė. Buvo labai daug alaus, kai kurių jų rūšys buvo po 10 laipsnių. Aišku, tokio aš negėriau, bet vietoj to gėriau tokį marmalą, kuris vadinasi lefroy. Škotiškas viskis. Jis man patinka dėl to, kad smirda degtukų dėžute, o iš tikrųjų durpėmis“, - pasakojo A. Ramanauskas-Greitai.

Apie užsitęsusią kelionę

Tiesa, vyro kelionė iš Amerikos truko diena ilgiau, nei suplanuota.

„Nes aš, kaip paskutinis idiotas, pražiopsojau vakarinį skrydį. Tos mergaitės, kurios buvo prie vartų, klausė, tai kur jūs buvote anksčiau, kai jūsų pavardę sakėme garsiai? Todėl praleidau naktį Sheraton viešbutyje. Kaip kažkada prieš dvidešimt metų, kai pirmą kartą buvau Frankfurte. Tada dvi valandas gulėjau verdančiam vandeny, nes Vilniuje pusę metų nebuvo karšto vandens. Lygiai taip pat buvau dabar, tame pačiame Sheratone, bet jau negulėjau dvi valandas verdančiame vandenyje“, - įspūdžiais dalinosi A. Ramanauskas-Greitai.

Beje, lietuvio vokiečių oro uosto darbuotojai pasigailėjo ir pardavė bilietą sekančios dienos rytą už 250 eurų, kas, anot vyro, yra gana kilnu.

Spektaklio „Sex Guru“ užkulisiai - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)