Iš viso festivalyje dalyvavo 247 fotografai iš 17 valstybių, kurie komisijai pateikė 1328 savo darbus.

„Savo darbuose stengiuosi pridėti šiek tiek paslaptingumo, mistikos, ypač kai fotografuoju moteris, žmonių santykius. Moterų vidinis pasaulis yra labai turtingas, emocionalus. Todėl nėra teisinga fiksuoti tik tai, ką mato akys – tai nėra nei tikslu, nei teisinga“, - savo kūrinius pristato Laima Kavaliauskaitė.

Ji pripažįsta, kad moterys jos darbuose dažnai būna šiek tiek raganiškos, nes paslaptingumas neatskiriamas nuo moteriškumo.

„Kiekvienas žmogus, o ypač moteris yra nuolat kintanti ir įvairialypė asmenybė. Gana neseniai supratau, kad kūryboje nereikia bijoti sudėti savo angelus ir demonus į vieną, kas ir pavertė „Unforgettable“ nuotraukos heroję gražia, bet taip pat ir antgamtiška, bauginančia būtybe“, - sako Laima Kavaliauskaitė.

„Unforgettable“ taip pat pripažintas geriausiu „The Best Photograph of Glamour“ kategorijoje, o antroje vietoje („The Best Photograph of Glamour 1st Runner“) atsidūrė kitas L. Kavaliauskaitės darbas „Chosen by Fate“.

Kitas Laimos Kavaliauskaitės darbas „Relations“ pripažintas geriausia grupės nuotrauka („The Best Photograph of Groups“), o kita jos nuotrauka „Leaded By Two“ užėmė antrą vietą „The Best Photograph of Groups 1st Runner Up“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)