Garsiojo romano "Rugiuose ties bedugne" autorius nuo praėjusio amžiaus septintojo dešimtmečio savo kūrinių nepublikavo, tačiau liudininkai tvirtina, kad visą tą laiką jis toliau kūrė "sau".

Rugsėjo 3 dieną bus pristatyta biografija "Selindžeris" ("Salinger"), kurią parašė Davidas Shieldsas ir Shane'as Salerno, - pastarasis sukūrė ir to paties pavadinimo dokumentinį filmą. Knygoje, kurios ištraukos jau publikuojamos spaudoje, rašoma, kad 2015-2020 metais bus išleisti rašytojo kūriniai, kurių dar niekas nėra skaitęs. Tarp jų - naujos istorijos apie romano "Rugiuose ties bedugne" pagrindinį veikėją Holdeną Kolfildą ir jo šeimą, penki nauji pasakojimai apie Glasų (Glasss) šeimą; knyga apie Antrąjį pasaulinį karą, persunkta asmeninių J. Salingerio išgyvenimų; romanas, sukurtas remiantis jo santykiais su pirmąja žmona vokiete Sylvia Welter, kurią jis vedė iškart pasibaigus Antrajam pasauliniam karui, kai kurie kiti kūriniai, rašo HP.

Rašytojo, mirusio 2010 metais, našlė ir sūnus nepatvirtino informacijos apie rengiamas publikacijas. Davidas Shieldsas ir Shane'as Salerno nėra profesionalūs J. D. Salingerio kūrybos tyrėjai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)