1958 m. režisierius Timofejus Levčiukas sukūrė filmą „Kyjivietė“, kuriame interneto vartotojai rado pranašystę. Filme yra fragmentas, kuriame vienas veikėjas pasakoja kitam apie Rusijos imperijos žlugimą.

„Rusijos imperija subyrėjo. Tai faktas. Visa tai trūkinėja per siūles kaip senas dvariškio kostiumas. Rusijai atėjo galas! Duok Dieve, jei išliks bent jau Maskvos kunigaikštystė. Mūsų laisvoji Ukraina drieksis nuo Dunojaus iki Dniepro aukštupio, nuo Karpatų iki Kaspijos jūros. Besarabija, Donas, Kubanė bus mūsų valdžioje“, – sako vienas herojų.

Šis vaizdo įrašas iš karto tapo virusiniu socialiniame tinkle „TikTok“. Vartotojai aktyviai komentuoja.

Filmas „Kyjivietė“: kas apie jį žinoma

Filmas „Kyjivietė“ – tai didelės apimties dramatiška Kyjivo šeimos istorija audringų 1917–1957 m. lapkričio 7 d. istorinių įvykių fone. Kad ir kas nutiktų pagrindinės herojės gyvenimo kelyje, sieloje Galia (Nina Ivanova) visada išliks paprasta sovietine mergaite, svajojančia apie laimę, už kurią reikia kovoti.

Yra žinoma, kad pirmosios serijos premjera įvyko 1958 m. lapkričio 3 d., antrosios – 1959 m. sausio 19 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją