Karlovi Varų kino festivalyje geriausiu filmu pripažintoje ir Krikštolinį gaublį pelniusioe dramoje pasakojama apie jauną vengrų šeimą, kurios kasdienybę sudrumsčia netikėtai į namus pasibeldę giminaičiai. Tame pat festivalyje „Šeimos šventė“ pelnė ir geriausio aktoriaus prizą – jį atsiėmė pats filmo režisierius S. Hajdu, dramoje įkūnyjęs pagrindinį vyro vaidmenį. Filmas publikos simpatijų apdovanojimu buvo įvertintas ir Miškolco tarptautiniame kino festivalyje.

„Šiandien vis rečiau išvystame filmą, į kurį patenkame kaip į savo namus, ir patiriame jausmą, kad pasakojama apie mus. Kaip tik tokiu filmu šiais metais ir atsiveria „Scanorama“. Vengrų režisieriaus Hajdu Szabolso „Šeimos šventė“ dovanoja nuostabų bendrabūvio jausmą, kai nejučia pradedame kalbėtis, ginčytis, gerti vyną su filmo veikėjais ir įsijungiame į jų gyvenimą, me istriškai sukomponuotą iš situacijų, iki skausmo pažįstamų kiekvienam iš mūsų“, – apie atidarymo filmą pasakoja festivalio meno vadovė Gražina Arlickiatė.

Kino kritikai S. Hajdu filmų režisūrinį tikslumą ir aktorių vaidybos įtaigumą lygina su Ingmaro Bergmano ir Johno Cassaveteso darbais. Gyvi veikėjai ir jų dialogai įsuka kasdienių situacijų kaleidoskopą ir negailestingai brėžia abipusio pakantumo ribas, apnuogina aplinkybių įkaitais tapusių žmonių santykius. „Scanoramos“ žiūrovų teismui „Šeimos šventė“ bus pristatyta visuose festivalio miestuose.

Šiemet Europos šalių kino forumas „Scanorama“ vyks lapkričio 3–20 dienomis, Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją