Viliamasi, kad pristatymuose galės dalyvauti ilgametis besikeičiančios Palangos metraštininkas, pats Algimantas Kunčius, menotyrininkė ir meno istorikė Agnė Narušytė.


Kaip informuojama pranešime spaudai, vasaros sezono pradžioje planuojama fotografijos paroda ir knygos pristatymas didžiausiame Sakartvelo kurorte Batumyje.

Pasak organizatorių, ieškoma erdvės parodai ir tariamasi su galerijomis Brigtone (Jungtinėje Karalystėje) ir Nicoje (Prancūzijoje). Knygą tikimasi pristatyti ne vienoje tarptautinėje knygų mugėje, siekiant atkreipti dėmesį į Palangos kurortą.

Algimanto Kunčiaus (g. 1939) – Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato, vieno iškiliausių Lietuvos fotografų albumo „Sekmadieniai prie jūros. Palanga 1965–2015“ išleidimas – svarbus įvykis Lietuvos bei užsienio fotografijos lauke.

Tai neabejotinai reikšmingas žingsnis siekiant praplėsti ir aktualizuoti Palangos miesto vizualinį archyvą, suteikiant galimybę su fotografijomis ir miesto kaita susipažinti plačiajai auditorijai.

Ilgalaikis Algimanto Kunčiaus fotografinis tyrimas pasižymi lokalumu ir nuoseklumu, tad yra neįkainojamas Palangos laiko dokumentas. Leidinį sudaro beveik 150 fotografijų, kurias lydi meno tyrėjos Agnės Narušytės tekstas.

Knyga Lietuvos knygynus pasieks 2021 m. sausio 15 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)