Antradienį lietuviams teko kapituliuoti 68:87.

Vis dėlto slovėnams susikaupti ir pasiruošti mačui turėtų būti dar sunkiau, kadangi jie turės žengti ant parketo nepraėjus nė 24 valandoms po pralaimėjimo Kanadai 89:100.

Kitaip nei varžovai, atšaukę ketvirtadienio rytinę treniruotę, lietuviai mankštinosi ant „Mall of Asia“ parketo, o po pratybų į žurnalistų klausimus atsakė ekipos vairininkas Kazys Maksvytis.

Primename, kad rungtynės tarp Lietuvos ir Slovėnijos prasidės 15.30 val. Lietuvos laiku. Prieš tai – nuo 11.45 val. – į kovą dėl 5-8-ų vietų stos latviai ir italai.


– Po pralaimėto ketvirtfinalio sakėte, kad likusios rungtynės nieko nebelemia. Kaip atrodo dabar? – buvo paklaustas K. Maksvytis

– Jos nieko nelemia kovos dėl medalių kontekste. Bet lemia FIBA reitingo taškus. Kalbėjome su komanda, kad turime pabaigti reikalą iki galo. Ne mums rinktis, kada žaisti, o kada – ne, turime gerbti spalvas, dėl kurių žaidžiame.

Šiaip buvo smagu, kad maždaug savaitę Lietuva gyveno pergalių laukimu, buvo smagu tai patirti. To turime neužmiršti ir tęsti savo darbą.

– Noras atsirevanšuoti slovėnams, kuriems pralaimėta ir pernai, ir užpernai, suteikia daugiau motyvacijos?

– Taip. Slovėnai – gana neparanki mums komanda, daug žaidžianti du prieš du, turinti iš toli metančių aukštaūgių. Bet revanšuotis, be abejo, norime.


– Kaip jums iš šono atrodė L. Dončičiaus emocijų perteklius lemiamose rungtynėse?

– Visas mano štabas buvo arenoje, bet aš rungtynes stebėjau iš viešbučio. Žinote, kai laimi, viskas atrodo gerai, kai pralaimi – gali sakyti, kad dėl emocijų. Matėsi, kad jie labai daug dėmesio kreipė į teisėjavimą, manau, kad tai nemažai pamaišė.

– Ar tikitės, jog Luka žais visu pajėgumu?

– Nežinau, tikimės, kad jis žais – bent jau sprendžiant iš vakarykščių pasisakymų.


– O jūs pats neketinate taupyti pagrindinių žaidėjų?

– Ne, mes žaisime visu pajėgumu. Kaip žaidėme viso čempionato metu, taip ir užbaigsime.

– Eimantas Bendžius galės rungtyniauti?

– Ne, greičiausiai jam čempionatas jau baigėsi. Dėl traumos pobūdžio gal tiksliau pasakys mūsų gydytojai.

– Tado Sedekerskio gynyba prieš L. Dončičių tapo tautosaka, nors iš tiesų niekada jos nematėme. Gal šiandien pagaliau pamatysime?

– Bus. Nebūtinai Tadas dengs Luką tiesiogiai, bet tikrai bus situacijų, kai prisidės prie jo priežiūros.

– Slovėnų žaidimas pasikeitė komandai dėl traumų netekus Vlatko Čančaro, Edo Muričiaus?

– Kalbėjausi ir su jų vyriausiuoju treneriu (Aleksandru Sekuličiumi – Delfi), kuris yra geras mano kolega. Jie prarado kažkiek fiziškumo, universalumo. Man atrodo, kad šiemet jie silpnesnė komanda nei pernai. Ir jums turbūt.

– Ar išvados dėl Lietuvos pralaimėjimo Serbijai liko tos pačios ir peržiūrėjus vaizdo įrašą?

– Taip. Buvo blogos rungtynės tiek puolime, tiek gynyboje – pradedant energija ir baigiant sprendimais, tiek žaidėjų, tiek trenerių. Gaila, kad nebeturime šanso pasitaisyti.

– Galvoje sukasi minčių, kas būtų, jeigu būtų?

– Yra jų... Vis tiek pasitikėjimas buvo užaugęs. Juodkalnija, Graikija, JAV – viltys ir lūkesčiai vis augo, nors prieš čempionatą niekas medalių mums nekabino. O galiausiai jau atsirado sakančių, kad mes esame favoritai rungtynėse su Serbija.

Labai gaila, kad nesužaidėme ketvirtfinalyje – kaip ir visos jaunimo rinktinės šią vasarą. Turbūt čia ir psichologinės problemos. Reikės Lietuvos krepšiniui daugiau psichologų ir kietesnių charakterių, kad įveiktume šitą etapą.

– Kaip komanda priėmė šį psichologinį smūgį?

– Vakar buvo blogai, šiandien – jau geriau, atsirado viena kita šypsena. Gyvas į žemę nesulįsi, reikia tai išgyventi. Toks mūsų darbas, krepšinis susideda ir iš pergalių, ir iš pralaimėjimų.

– Galbūt šia prasme net geriau, kad po čempionato iškart laukia darbai klubuose?

– Pernai tai išėjo į naudą – grįžome ir staigiai kibome į naujus darbus. Pasikeitė rutina, pasikeitė ir mintys.

– Ką laikote favoritais kovoje dėl aukso ir kam atiduotumėte naudingiausio žaidėjo prizą?

– Nesiryžčiau lažintis iš didelės pinigų sumos. Amerikiečius daug kas laiko favoritais, bet tai – labai jauna ir permainingai rungtyniaujanti rinktinė. Ir Kanada gerai atrodo, ir vokiečiai laimėjo, nors jų lyderis (Dennisas Schroderis – Delfi) nieko nepataikė. Tie patys serbai su mumis sužaidė labai geras rungtynes. O individualiai man kol kas imponuoja Kanados gynėjas Shai Gilgeous-Alexanderis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)