Tiesa, pasirodo ten buvo visai ne „ančiukas“, o „kobriukas“. Delfi pasiteiravus apie Th. Walkupo šventimą po sėkmingo G. Larentzakio prasiveržimo, įžaidėjas paaiškino, kad „kobra“ yra jo komandos draugo pravardė.

„Tai yra kobra – tokia Larentzakio pravardė. Tu niekada negali žinoti, kada kobra tau įkirs“, – sakė per 38 minutes 10 taškų ir 9 rezultatyvius perdavimus surinkęs Th. Walkupas apie G. Larentzakį, kuris 83:74 laimėtose rungtynėse per 25 minutes pelnė 20 taškų.

Šiame čempionate po 10,7 taško ir po 7,7 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes vidutiniškai renkantis 31-erių krepšininkas atskleidė, kokie trenerio Dimitrio Itoudžio žodžiai įkvėpė graikus nepasiduoti ir perlaužti trečiadienio rungtynes su zelandais. Pasak Th. Walkupo, svarbiu metu Graikijos rinktinė susiklijavo.

„Buvo pasakyta, kad tai nėra laikas badyti vienas į kitą pirštais. Kiekvienas iš mūsų turėjome prisiimti atsakomybę ir atlikti savo darbą, tą ir padarėme antroje pusėje. Nuo pirmos sekundės trečiajame kėlinyje uždavėme labai gerą toną. Kai liko aštuonios minutės ir pirmavome tik keliais taškais, mes vienas kitą skatinome ir vertėme nesustoti. Tai buvo labai svarbu.“

Graikai su lietuviais pasaulio čempionato antrojo etapo rungtynes žais jau penktadienį. Šis susitikimas gali nulemti, kuri iš komandų žengs į turnyro ketvirtfinalį.

„Analizuosime Lietuvą rytoj, bet, kadangi tai bus „gyvenk arba mirk“ rungtynės, svarbiausia bus pasiruošti fiziškai, o tik tada jau prasidės taktika. Lietuva turi daugybę puikių žaidėjų, negalėčiau išskirti vieno žaidėjo, kurį sustabdyti bus būtina, bet turime trenerius, jie už tai gauna pinigus, todėl jie mums tai ir pasakys, o mums beliks įgyvendinti iškeltas užduotis“, – teigė Th. Walkupas.

Ioannis Papapetrou, Thomas Walkupas

Trejus metus Lietuvoje rungtyniavusiam amerikiečiui penktadienio mačas papildomų emocijų nekels, ypač po to, kai vos prieš dvi dienas jam teko stoti į kovą su savo gimtosios šalies nacionaline komanda.

„Jokių papildomų emocijų. Ką tik žaidžiau prieš JAV, todėl, jei ir jausčiau papildomas emocijas, tai tik tose rungtynėse. Gerbiu Lietuvą, jos krepšininkus, visą šalį ir jos krepšinį, bet man tai bus eilinės rungtynės.“

Ar Lietuva turės pranašumą prieš Graikiją dėl to, nes žaidė viena diena anksčiau?

„Ne, čempionatas yra sprintas, o ne maratonas. Viską nulems 40 minučių, o šis vienos paros skirtumas tikrai nėra tai, ko negalėtume kompensuoti“, – sakė Th. Walkupas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)