Latvių komanda patyrė didžiulį smūgį, kai išsiaiškino, jog K. Porzingis negalės jiems padėti pasaulio pirmenybių kovose. Komanda pasiruošimo cikle atrodė stipriai, laimėdama 5 mačus iš 6-ių. Pasiektos pergalės prieš Sakartvelą ir be Markkaneno žaidusią Suomiją, o Bostono „Celtics“ krepšininkas į aikštę nežengė nė vienose rungtynėse.

Vaizdas aikštelėje buvo visai kitoks paskutiniame Latvijos kontroliniame mače, kai 93:69 stipriai nusileido Lietuvos krepšininkams. Latviai tada jau žinojo, jog čempionate neturės savo pagrindinio žaidėjo, atrodė demoralizuoti ir lietuviams nė truputį nepasipriešino.

Latvijos krepšinio rinktinė

K. Porzingis priverstas praleisti čempionatą dėl išsivysčiusios pėdos traumos, tačiau labai norėjo būti su komandos draugais, kol jie atstovaus jų tautą. Latvio atstovaujamas „Celtics“ klubas sutiko su jo noru ir leido išvykti Indoneziją, nors turėtų aktyviai reabilituotis.

„Aš sakiau, kad būti šalia yra labai svarbu, nepaisant to, kad nežaisiu. Jie suprato ir remia mano sprendimą. Taip pat, mūsų laukia labai ilgas sezonas, todėl man svarbu praleisti šį ypatingą laiką su komandos draugais, su šeima, o Bostonas su tuo sutiko“, – Aiškinosi K. Porzingis per interviu su „Sporta Studija“.

Puolėjas buvo su vyriausiuoju treneriu Luca Banchi ir komanda per visą pasiruošimo ciklą, tačiau pradėjusi kamuoti trauma kėlė vis didesnį diskomfortą, kol galiausiai pasidarė sunku net treniruotis.

„Turiu idėją, kokiu momentu pasigavau šią traumą, tačiau traumos vystosi karjerą. Viskas susideda, kaupiasi nejaučiant ir kažkada iškyla iš niekur. Skaudėti pradėjo ruošiantis ir treniruojantis. Nieko panašaus anksčiau man nėra buvę. Jaučiausi, lyg nebeliko būdų kaip pasiekti tą sportinę formą, kokios reikėjo šiam čempionatui. Nemačiau jokios logiškos priežasties bandyti susilaužyti pėdą“, – kalbėjo latvis.

K. Porzingis negalėdamas žaisti, bandys komandai padėti savo lyderyste ir palaikymu iš už aikštės ribų. Latvijos garbę pasaulio pirmenybėse gins Davis Bertanis, Dairis Bertanis, Rolandas Šmitas, Artūras Strautinis, Klavas Čavaras, Aigaras Škele, Andrejus Gražulis, Anžejus Pašečnikas, Artūras Kurucas, Artūras Žagaras, Kristeris Zorikas, Rodionas Kurucas.

Latvijos krepšininkai kovos sunkioje H grupėje, kur jų lauks iššūkiai iš Prancūzijos, Libano ir Kanados rinktinių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją