Visas rungtynes pirmavę latviai triuškinančią persvarą įgijo po didžiosios pertraukos. Vienu metu komandas skyrė net 38 taškai. Tai buvo pačios prasčiausios mūsų šalies rinktinės rungtynės 2023 metų pasaulio čempionate.

Nepaisant šeštadienio popietę vykusios baltų derbio dėl penktos vietos baigties, Lietuvos rinktinė, pasiekusi šešias pergales iš aštuonių galimų, Maniloje užfiksavo trečią geriausią savo rezultatą pasaulio čempionatų istorijoje.

Prieš tai lietuviai planetos pirmenybėse yra aukščiau finišavę tik du kartus – 2010-aisiais, kai užėmė trečią poziciją ir iškovojo bronzos medalius, bei 2014-aisiais, kai liko ketvirti.

Lietuva - Latvija. Rungtynių statistika

Šeštadienio dvikovoje įspūdingai pasirodė Latvijos varikliukas Arturas Žagaras. 4 taškus pelnęs latvis pagerino pasaulio čempionatų rezultatyvių perdavimų per rungtynes rekordą – 17. Prieš tai 15 rezultatyvių perdavimų buvo atlikęs Carlikas Jonesas (2023) ir Toni Kukočius (1994).


Lietuvos rinktinei šioje dvikovoje dėl traumos negalėjo padėti Eimantas Bendžius ir susirgęs Vaidas Kariniauskas, o aikštėje kelio traumą patyrė ir žaisti negalėjo Ignas Brazdeikis.

Lietuva - Latvija. Lietuvos rinktinės žaidėjų statistika

Priminsime, kad latviai ketvirtfinalyje buvo arti dar vienos savo sensacijos, kai tik su paskutiniu Davio Bertanio metimu prieš pat nuaidint sirenai apmaudžiai 79:81 nusileido Vokietijos atstovams. Tuo metu lietuvius eliminavo kiti finalininkai – serbai (68:87).

5-8 vietų dalybas turnyro debiutantai latviai pradėjo 87:82 įveikdami Italiją, o mūsiškiai – 100:84 pranokdami Slovėniją. Slovėnams atiteko septinta pozicija, nes jie šeštadienį 89:85 palaužė italus.

Įdomu, kad prieš pat pirmenybes surengtame kontroliniame mače Taivane lietuviai sutriuškino latvius rezultatu 93:69.


Primename, kad Lietuvos vyrai turnyrą pradėjo penkiomis pergalėmis paeiliui, įskaitant ir sensacingą laimėjimą 110:104 prieš JAV desantą. Vis dėlto kertinėje stadijoje, ketvirtfinalyje, lietuviai 68:87 neprilygo serbams ir tarp keturių geriausių planetos komandų neprasimušė.

Kartu tai reiškia, kad lietuviai olimpinę svajonę turės gaudyti jau tik kitą vasarą vyksiančiose papildomose atrankos varžybose, numatytose liepos 2-7 dienomis. Jose dalyvaus 24 komandos, paskirstytos į keturis atskirus turnyrus. Į Paryžių pateks tik keturi nugalėtojai.

Dėl tų keturių laisvų bilietų konkuruos Lietuva, Latvija, Slovėnija, Ispanija, Italija, Graikija, Juodkalnija, Sakartvelas, Suomija, Kroatija, Lenkija, Brazilija, Dominikos Respublika, Meksika, Puerto Rikas, Bahamos; Angola, Dramblio Kaulo Krantas, Egiptas, Kamerūnas, Libanas, Filipinai, Bahreinas ir Naujoji Zelandija.

Kvietimus į kovą dėl olimpinių medalių jau yra išsikovojusios aštuonios rinktinės – JAV, Kanada, Australija, Pietų Sudanas, Japonija, Prancūzija, Vokietija ir Serbija.

Planetos pirmenybių finalai vyks sekmadienį: 11 val. 30 min. dėl bronzos susirems JAV ir Kanada, o 15 val. 40 min. dėl aukso susigrums Vokietija ir Serbija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)