Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė įspūdingai nupūtė graikus (92:67), iškovojo ketvirtą iš eilės pergalę dvidešimties ir didesniu skirtumu bei užsitikrino vietą pasaulio čempionato ketvirtfinalyje.

„Geras, įspūdingas jausmas. Yra reikalų patekti į TOP-8. Visi tikrai mėgaujamės kiekviena sekunde. Emocijos dar yra, bet manau, kad jeigu žaisime taip, kaip antroje mačo pusėje, galime kažką nuveikti. Bet dabar laukia JAV ir koncentruojamės į tai“, – sakė pagrindinis rinktinės įžaidėjas.

Jis buvo ryškiausiu pergalės kalviu – 19 taškų (3/5 dvitaškiai, 3/3 tritaškiai, 4/4 baudos), 6 rezultatyvūs perdavimus ir 25 naudingumo balai.

Jeigu pirmosios čempionato rungtynės su Egiptu jam nenusisekė – 2 taškai ir vienas naudingumo balas, tai vėliau kreivė šovė į viršų – 18, 27 ir 25, jeigu skaičiuotume naudingumą.

„Pasitikėjimas labai didžiulis, mėgaujuosi krepšiniu. Gal buvo dar labai gerų momentų, bet tokioje scenoje, prieš visą pasaulį – smagu“, – savo žaidimą vertino jis, bandydamas prisiminti, ar yra tą daręs geriau.

J grupėje mūsiškiai jau nenukris žemiau antros vietos, o mūšis dėl pirmosios sekmadienį vyks su JAV.

„Dabar mūsų nusiteikimas – su visais kovoti iki galo, siekti pergalės. Našta psichologinė kiek nukritusi iki ketvirtfinalio. Nenoriu prisikalbėti ar skambiai pasakyti, bet eisime ir kovosime su JAV. Esame geroje sportinėje formoje, galime pasiūlyti kietą žaidimą, svarbiausia neįsivelti į jų žaidimą, išvengti klaidų ir neleisti jiems bėgti. Tikrai padarysime žiauriai gerą analizę, turime štabą, kuris dirba dieną naktį, skautina. Dabar reikia pailsėti ir reikės kovoti“, – žadėjo 22-ejų įžaidėjas.

Įpusėjus kovai su Graikija mūsiškiai atsiliko keturiais taškais, bet antrą mačo pusę laimėjo net 53:24.

„Per pertrauką treneris pasakė žaisti taip, kaip žaidėme pirmus tris mačus. Pirmoje pusėje gynyboje neatrodėme solidžiai. Antroje truputį pakeitėme taktiką, nubėgome į greitą puolimą, pataikėme sunkesnius metimus, bet viskas dėl gynybos. Kai taip gerai giniesi – viskas atsiveria puolime. Viskas nuo gynybos prasideda“, – pažymėjo R. Jokubaitis.


Ketvirtfinalio etapo didžiuosiuose turnyruose Lietuva nebuvo pasiekusi nuo 2016 metų.

„Geras jausmas. Buvome išsiilgę to jausmo. Septyni metai yra daug. Pradžiuginti tėvynę, sirgalius, savo šeimą, draugus – žiauriai smagu. Žaidžiame gerai, mėgaujamės. Tikiuosi, kad sukaupsime visas jėgas ir kabinsimės, kiek galima daugiau“, – švytėjo gynėjas.

Ketvirtfinalyje Lietuvos grupė poruosis su I grupe – šioje tvyro sumaištis ir visos komandos gali žengti toliau – Serbija, Italija, Dominikos Respublika ir Puerto Rikas. Visos jos turi po tris pergales ir tik sekmadienį išsiaiškins, kuri vertesnė būti tarp aštuonių stipriausių.

Serbai kovos su Dominika, italai – Puerto Riku. Lietuva ir JAV sekmadienį žais 15.40 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją