Suomių gretose – NBA žvaigždė Lauri Markkanenas, pastarajame sezone Jutos „Jazz“ gretose vidutiniškai rinkęs net po 25,6 taško (12-as rezultatas visoje lygoje), o vieną vakarą sušveitęs ir 49-is bei taip užfiksavęs karjeros rekordą.

Prieš artėjantį susitikimą to, kad gynyba prieš būtent šį puolėją ir bus pagrindinis lietuvių žaidimo akcentas, neslėpė treneris Kazys Maksvytis.

„Suomijos rinktinė – jauna ir gera, o jos lyderis turi beveik 26 taškų vidurkį NBA. Ne kiekvienas žaidėjas tai gali. Turėsime geras pasirengimo rungtynes. Suomiai žaidžia su metančiais aukštaūgiais, todėl pakeisime savo gynybos sistemą. Bus puiki proga išsibandyti save.

Jis yra elitinis metikas, didelis, su geru metimu, mobilus aukštaūgis, žaidęs „Visų žvaigždžių“ rungtynėse. Jau vien tai viską pasako apie jį. Bandysime eliminuoti tai, ką jis daro geriausiai, ir apriboti jo metimus, apsunkinti juos. Nebus lengva, nes net ir NBA jo niekas nesustabdo“, – sakė strategas.

Nacionalinės komandos vairininkas užsiminė, kad rezultatas per tokius testus nebūtinai yra toks svarbus.

„Ruošiamės pagrindiniam karui, tai yra čempionatui, o dabar vyksta vadinamieji mūšiai, kuriuose išsibandome įvairias taktikas, kas mus veikia ir ko gali prireikti ilgame turnyre. Stengsimės nedaryti tų klaidų, kurios buvo pirmose rungtynėse, kai leidome varžovams daug kamuolių atkovoti puolant ir strigome prieš spaudimą. Norime dėti žingsnius į priekį ir su kiekvienomis rungtynėmis būti geresnė komanda“, – tikino K. Maksvytis.

Lengvo pasivaikščiojimo parke jis nelaukia.

„Tikimės atkaklios kovos. Tokiose rungtynėse, kai būna sunkios sąlygos, pasimato charakteriai ir komandos veidas“, – aiškino specialistas.

Šį mačą praleis trys krepšininkai – Dovydas Giedraitis, Gabrielius Maldūnas ir traumą besigydantis Ąžuolas Tubelis.

G. Maldūnas mačui neregistruojamas pirmą kartą, D. Giedraitis – antrą, o Ą. Tubelis apskritai vėliausiai prisijungė prie treniruočių ir kol kas sportuoja individualiai.

Tamperėje į aikštę išbėgs šie krepšininkai: Rokas Jokubaitis, Vaidas Kariniauskas, Margiris Normantas, Tomas Dimša, Ignas Brazdeikis, Deividas Sirvydis, Mindaugas Kuzminskas, Tadas Sedekerskis, Eimantas Bendžius, Donatas Tarolis, Donatas Motiejūnas ir Jonas Valančiūnas.

Susirėmimo su suomiais pradžia – 20 valandą. Jis vyks „Nokia“ arenoje, kuri talpina 13,5 tūkstančio sirgalių.

Suomijos krepšinio federacijos atstovai pranešė, kad į rungtynes su Lietuva išparduoti visi bilietai. Tai – rekordinis žiūrovų skaičius per šalies nacionalinės komandos pasirodymų istoriją.

Pasaulio krepšinio čempionatas startuos rugpjūčio 25 d. trijose valstybėse: Indonezijoje, Filipinuose ir Japonijoje.

Lietuviai turnyrą pradės Filipinų sostinėje Maniloje ir D grupėje varžysis su Meksika, Juodkalnija bei Egiptu. Suomija taip pat kovos čempionate – E grupėje jų laukia Vokietija, Australija ir Japonija.

Likęs rinktinės tvarkaraštis prieš pasaulio čempionatą:

  • 08 04 d. 20.00 val. Suomija – Lietuva (Tamperė)
  • 08 09 d. 21.30 val. Prancūzija – Lietuva (Orleanas)
  • 08 11 d. 19.30 val. Lietuva – Prancūzija (Vilnius)
  • 08 14 d. 19.30 val. Lietuva – Suomija (Klaipėda)
  • 08 19 d. Lietuva – Puerto Rikas (Taivanas)
  • 08 22 d. Lietuva – Latvija (Taivanas)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją