Pasaulio čempionatui pasiruošimą tęsianti Lietuvos komanda penktadienį Tamperėje sužais su Suomijos nacionaline komanda.

Šį mačą praleis trys krepšininkai – Gabrielius Maldūnas, Dovydas Giedraitis ir traumą besigydantis Ąžuolas Tubelis.

G. Maldūnas mačui neregistruojamas pirmą kartą, D. Giedraitis antrą. Ą. Tubelis apskritai vėliausiai prisijungė prie treniruočių ir kol kas sportuoja individualiai.

Prieš Suomiją į aikštę išbėgs šie krepšininkai: Rokas Jokubaitis, Vaidas Kariniauskas, Margiris Normantas, Tomas Dimša, Ignas Brazdeikis, Deividas Sirvydis, Mindaugas Kuzminskas, Tadas Sedekerskis, Eimantas Bendžius, Donatas Tarolis, Donatas Motiejūnas ir Jonas Valančiūnas.

Susitikimo su Suomija pradžia – 20 val. Jis vyks „Nokia“ arenoje, kuri talpina 13,5 tūkst. sirgalių. Suomių krepšinio federacijos atstovai pranešė, kad į rungtynes su Lietuva išparduoti visi bilietai. Tai – rekordinis žiūrovų skaičius per Suomijos krepšinio rinktinės pasirodymų istoriją.

Lietuvos rinktinė kontrolinėse rungtynėse yra pasiekusi dvi pergales – 100:72 įveikta Ukraina, 104:102 – Gruzija.

Pasaulio čempionatas startuos rugpjūčio 25 d. trijose valstybėse: Indonezijoje, Filipinuose ir Japonijoje.

Lietuviai turnyrą pradės Filipinų sostinėje Maniloje ir D grupėje varžysis su Meksika, Juodkalnija bei Egiptu. Suomija taip pat kovos čempionate – E grupėje jų laukia Vokietija, Australija ir Japonija.

Likęs rinktinės tvarkaraštis prieš pasaulio čempionatą:

  • 08 04 d. 19.30 val. Suomija – Lietuva (Tamperė)
  • 08 09 d. 19.30 val. Prancūzija – Lietuva (Orleanas)
  • 08 11 d. 19.30 val. Lietuva – Prancūzija (Vilnius)
  • 08 14 d. 19.30 val. Lietuva – Suomija (Klaipėda)
  • 08 19 d. Lietuva – Puerto Rikas (Taivanas)
  • 08 22 d. Lietuva – Latvija (Taivanas)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją