Dramatiškai prasidėjo naujai suformuotos I grupės kovos. Iki šiol be suklupimų žygiavę Serbijos (3-1) krepšininkai 76:78 (19:23, 23:17, 20:19, 14:19) nusileido Italijos rinktinei (3-1) ir itin komplikavo savo padėtį.

Trečiame kėlinyje prieš varžovus dominavę serbai buvo įgiję 16 taškų persvarą (60:44), tačiau charakterį parodę italai, vedami Simones Fontecchio, ne tik panaikino visą deficitą, bet ketvirto ketvirčio viduryje persvėrė rezultatą savo naudai – 65:69.

Paskutinę minutę iki dviejų taškų priartėję serbai (76:78), trenerio Svetislavo Pešičiaus paliepimu, nusprendė neprasižengti ir gintis nuo lemiamos oponentų atakos, tačiau net ir apsigynę išsigelbėti nebespėjo – laiko paprasčiausiai buvo likę per mažai ir Stefano Jovičiaus šūvis iš kone aikštės vidurio tikslo nepasiekė.


Tikru italų didvyriu tapo S. Fontecchio, sušveitęs net 30 taškų (9/11 dvitaškiai, 2/4 tritaškiai, 6/8 baudos, 7 atk. kam., 3 rez. perd., 5 klaidos).

Marco Spissu nugalėtojams pridėjo 14, o Luigi Datome – 10 taškų.

Buvęs žalgirietis Achille Polonara per 19 min. pasižymėjo 3 taškais (1/6 dvitaškiai, 1/2 bauda) ir 5 atkovotais kamuoliais.

Tuo metu kitoje stovykloje Bogdanas Bogdanovičius, nors ir surinko 18 taškų (3/3 dvitaškiai, 1/13 tritaškis, 9/10 baudos), iš toli atakavo tiesiog klaikiai.

Ognjenas Dobričius sukaupė 15, o Nikola Milutinovas – 14 taškų (12 atk. kam.).

Serbams antrame etape liko akistata su Dominikos Respublika (3-0), o italams – su Puerto Riku (2-1). Abi šios komandos penktadienį dar susitiks tarpusavyje.

Įdomu, kad pernai vykusio Europos čempionato aštuntfinalyje Italijos vyrai taip eliminavo Serbiją su pačiu Nikola Jokičiumi prieškyje.

Statistika

Primename, kad būtent I grupės atstovės taps J pogrupio, kuriame dėl vietos ketvirtfinalyje grumiasi ir Lietuva, varžovėmis.

Rinktinės naujose grupėse sužais po du mačus, o po jų dvi pajėgiausios komandos iš kiekvieno porgupio keliaus į ketvirtfinalį.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją