Penktadienį pats krepšininkas oficialiai paskelbė, kad yra priverstas praleisti planetos pirmenybes.

Birželio viduryje puolėjui buvo atlikta artroskopinė kelio operacija ir ilgą laiką žaidimą čempionate gaubė nežinomybė. Galiausiai krepšininkas vyko į JAV atlikti papildomų testų, po kurių ir buvo priimtas sprendimas.


„Visi žino mano aistrą ir meilę nacionalinei komandai ir tai niekada nepasikeis. Po NBA sezono spaudžiau savo kūną iki limitų tam, kad būčiau toks žaidėjas, kuris padės pasiekti komandai iškeltus tikslus. Tačiau dabar aišku, kad nesu pasirengęs žaisti pasaulio čempionate. Tai nebuvo pasirinkimas, o vienintelė išeitis, kad galėčiau grįžti prie sau įprasto lygio. Esu labai nusivylęs tuo, bet šį sprendimą priėmė medikai. Mano asmeninis ir komandos tikslas yra patekti į olimpines žaidynes Paryžiuje. Man bus garbė žaisti rinktinėje po metų“, – rašė krepšininkas.

Prieš metus vykusiame Europos čempionate G. Antetokounmpo tiesiog dominavo – pelnė 29,3 taško, atkovojo 8,8 kamuolio, atliko 4,7 rezultatyvaus perdavimo ir rinko 32,7 naudingumo balo. Tiesa, graikams aukštumų tai negarantavo – ketvirtfinalyje jie krito prieš šeimininkę Vokietiją.

Pasaulio čempionatas prasidės rugpjūčio 25 d. Graikija startuos C grupėje su JAV, Naująja Zelandija ir Jordanija. Graikai yra potencialūs Lietuvos rinktinės varžovai kitame etape.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją