Antradienį Filipinų sostinėje Maniloje stūksančioje „Mall of Asia“ arenoje Lietuvos krepšininkai 68:87 (25:24, 13:25, 17:24, 13:14) neatsilaikė prieš Serbiją ir praleido juos į pusfinalį.

NBA žaidžiantis 31-erių gynėjas nuo pirmųjų susitikimo minučių tapo didžiausiu Lietuvos gynybos galvos skausmu.

Du prieš du situacijose B. Bogdanovičius medžiojo aukštaūgius ir laisvai nardė po krepšiu. Susitikimą jis baigė pelnęs 21 tašką (7/9 dvit., 2/4 trit., 1/2 baud.) ir surinkęs 25 naudingumo balus.

Po pergalės jis prisipažino kaip reikiant jaudinęsis, bet ramybę užtikrino gauta žinutė iš komandos draugo Borišos Simaničiaus, kuriam čempionato metu buvo pašalintas inkstas.

„Noriu pradėti nuo Borišos, jis suteikė mums labai daug energijos. Vakar keliaudami iš vieno viešbučio į kitą buvome kiek įsitempę. Pats būdamas jaunesnis vis pralaimėdavau Lietuvai, tad buvau itin nervingas. Po ilgo vakarykščio komandos susitikimo pamačiau Borišos žinutę. Jis parašė, kad jam viskas gerai ir prašė nesinervinti dėl jo, o tiesiog eitume laimėti. Jis galvojo apie mus po viso to, kas nutiko jam. Jis suvienijo. Tai nuostabus vyrukas. Ši pergalė jam“, – kalbėjo B. Bogdanovičius.

Kartu serbų žvaigždė atidavė pagarbą Lietuvai ir patikino, kad nors pergalė ir pasiekta dideliu skirtumu, ji pareikalavo milžiniškų pastangų.

„Tai labai svarbu mums – krepšininkams, ir mūsų šaliai. Žinote, kaip mylime krepšinį. Esame pasiruošę kautis dėl dar daugiau.

Dabar turime persigrupuoti, pasiruošti kitam varžovui. Turime pasiruošti dar vienoms sunkioms rungtynėms. Laimėjome 20 taškų, bet įdėjome 300 proc. pastangų ir energijos. Atidavėme visą save“, – patikino B. Bogdanovičius.

Serbų treneris Svetislavas Pešičius itin džiaugėsi tuo, kokią gynybą demonstravo Serbija ir tuo, kad pavyko sustabdyti Joną Valančiūną.

Nors centras mačą pradėjo penkiais taškais iš eilės ir tritaškiu, galiausiai lemiančiu faktoriumi netapo – 11 taškų ir 4 atkovoti kamuoliai.

„Puiki pergalė mums prieš puikią komandą. Turime išreikšti jiems pagarbą. Jie žaidė fantastišką turnyrą, ne tik dėl to, kad laimėjo prieš JAV. Buvo labai sunku pasiruošti šioms rungtynėms. Reikėjo atrasti koncentraciją gynyboje. Sustabdėme jų žaidimą po krepšiu, J. Valančiūnas buvo mūsų taikinys“, – atskleidė S. Pešičius.

Serbija pusfinalyje susikaus su Kanados ir Slovėnijos poros nugalėtoja.

Primename, kad penkias pergales iš tiek pat galimų, įskaitant ir sensacingą laimėjimą 110:104 prieš iš NBA žvaigždžių sudarytas JAV pajėgas, turnyro starte nuraškę lietuviai įvykdė LKF jiems keltą užduotį – patekti tarp aštuonių geriausių planetos komandų.

Tačiau daugelio prieš pirmenybes nurašyta Kazio Maksvyčio gerokai nukraujavusi kariauna siekė ir aukštesnio tikslo – bilieto į Paryžiaus olimpines žaidynes.

Deja, tiesioginius bilietus gaus tik dvi geriausiai pasaulio čempionate pasirodžiusios Europos komandos, tad jau dabar aišku, kad kitą vasarą Lietuvai reikės kovoti viename iš keturių olimpinių atrankos turnyrų. Šiuose 24 rinktinės kausis dėl keturių paskutinių kelialapių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją