Sekmadienio rungtynių grafikas

I grupė (Manila)

Visos grupės komandos turi po 3 pergales ir 1 pralaimėjimą, tad matematika paprasta: rungtynėse laimėjusi rinktinė žengia į ketvirtfinalį.

Antro etapo pirmose rungtynėse tiek Italija, tiek Puerto Rikas palaužė atitinkamai be nuostolių žengusius serbus ir Dominikos Respubliką. Su šios grupės atstovais susitiks dėl vietos ketvirtfinalyje ramios JAV ir Lietuvos rinktinės.

11 val. Italija – Puerto Rikas

15 val. Dominikos Respublika – Serbija


Standings provided by Sofascore


J grupė (Manila)

Kova dėl garbės tarp graikų (2/2) ir juodkalniečių (2/2), nes abi komandos prarado galimybes žengti tolyn. Akistatoje tarp JAV ir Lietuvos paaiškės grupės nugalėtoja.

Iki šiol su amerikiečiais Lietuvos rinktinė oficialiose varžybose kovėsi 10 kartų ir laimėjo dusyk: 1998 metų pasaulio čempionate, kuriame dėl NBA lokauto nežaidė pajėgiausios planetos lygos atstovai iš JAV, bei 2004-ųjų Atėnų olimpinėse žaidynėse.

11:40 val. Graikija – Juodkalnija

15:40 val. JAV – Lietuva


Standings provided by Sofascore


K grupė (Okinava)

Kaip ir lietuvių grupėje, čia intriga tik dėl to, kas į ketvirtfinalį žengs iš 1-os grupės vietos: slovėnai (4/0) ar vokiečiai (4/0)?

Australija (2/2) ir Gruzija (2/2) kausis tik dėl to, jog čempionatą užbaigtų pergalingu akordu.

10:30 val. Australija – Gruzija

14:10 val. Vokietija – Slovėnija


Standings provided by Sofascore


L grupė (Džakarta)

Dar du „gyvenk arba mirk“ mačai: visos 4 rinktinės turi po 3 pergales ir 1 nesėkmę.

Ne kartą stebinę latviai turi gerą galimybę žengti į ketvirtfinalį, tam reikia įveikti brazilus. Pastarieji antrame etape pateikė vieną didžiausių staigmenų – įveikė iki tol visus varžovus šlavusius kanadiečius.

Titulą ginanti Ispanija privalės pranokti talento kupiną Kanadą, jei nori žengti tolyn.

12:45 val. Brazilija – Latvija

16:30 val. Ispanija – Kanada


Standings provided by Sofascore


Pasaulio čempionatas svarbus ir tuo, kad šiame galima iškovoti tiesioginius kelialapius į kitų metų Paryžiaus olimpines žaidynes.

Europai numatytos dvi vietos – jas gaus aukščiausias vietas pirmenybėse užėmusios žemyno rinktinės. Į šias pozicijas pretenduoja 7-ios rinktinės: Italija, Serbija, Lietuva, Vokietija, Slovėnija, Latvija ir Ispanija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)