Penktadienį Maniloje vyksiančios aštuntfinalio etapo J grupės rungtynės tiek Lietuvos (3/0), tiek Graikijos (2/1) rinktinėms turės milžinišką reikšmę. 

Pergalės atveju Kazio Maksvyčio auklėtiniai praktiškai užsitikrintų kelialapį į ketvirtfinalį, o pralaimėję savo situaciją labai komplikuotų. Graikams nesėkmė apskritai prilygtų katastrofai ir greičiausiai iš karto užbaigtų Dimitrio Itoudžio vadovaujamos komandos kovą dėl medalių.

Abiejų komandų kelias link šių rungtynių buvo klotas skirtingu gruntu. Jei lietuviai ant aukštos kokybės asfalto užtikrintai pralenkė lėtesnius Egipto, Meksikos ir Juodkalnijos „automobilius“, graikai aštuntfinalį pasiekė gerokai pavingiavę po duobėtą žvyrkelį. Pirmame posūkyje pavyko aplenkti Jordaniją, tačiau amerikiečiai pro graikus prašvilpė neatsigręždami, o pranokti Naujosios Zelandijos atstovus pavyko tik paskutiniuose trasos metruose.

Visgi sunki trečiadienio pergalė prieš Okeanijos atstovus (83:74) graikams įpūtė pasitikėjimo savomis jėgomis. Nors išskiria būsimų varžovų stiprybes, minčių, kaip ir kodėl patiesti lietuvius galėtų D. Itoudžio kariauna, pažeria ir Graikijos žiniasklaida.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją