Draugiškose rungtynėse ilgą laiką buksavę Kazio Maksvyčio auklėtiniai antradienį išsitempė lyg atpalaiduota spyruoklė, partrenkdami latvius 93:69.

Dar įspūdingesnę prarają tarp komandų švieslentė fiksavo po dviejų kėlinių, kai jas skyrė 35 taškai.

„Tiesiog padarėme savo darbą – gerai susitvarkėme gynyboje, įvykdėme trenerių užduotis, – paskutinę repeticiją prieš planetos pirmenybes Delfi komentavo M. Kuzminskas. – Kokybės ir tarpusavio supratimo prasme paskutinės rungtynės ko gero buvo geriausios.

Visada sakome: juk visi esame lietuviai, kalbame ta pačia kalba, tai ir susikalbėkime. Bet, kaip bebūtų keista, to mums iki šiol trūko. O šiandien buvo jau panašu į tai, ką norėtume demonstruoti čempionate.“

Tiesa, 7 taškais prie pergalės prisidėjusį puolėją toks rezultatas įkvepia saikingai.

33-ejų krepšininkas yra ne tik vyriausias, bet ir – kartu su Jonu Valančiūnu – matęs daugiausiai didžiųjų turnyrų komandos gretose. Tuo pačiu – ir pasirengimo jiems ciklų.

„Smagu, kad važiuojame į čempionatą gana geros nuotaikos. Bet pagrindinės kovos prasidės tik penktadienį, ir dabar nėra nei kuo per daug džiaugtis, nei dėl ko liūdėti.

Pernai draugiškose rungtynėse du kartus nugalėjome būsimus čempionus ispanus, o kas iš to, nuo jų pačių paskui ir gavome. Atsimenu ir 2013 ar 2015 metus, kai prieš turnyrus buvome, sakyčiau, ne itin geros sportinės formos, o grįžome su medaliais. Nėra čia kažkokios taisyklės: čempionate reikia trumpą periodą demonstruoti optimalią formą, o kartu sulaukti kažkiek sėkmės“, – pastebėjo M. Kuzminskas.

Antradienį lietuviai į savo krepšį praleido mažiausiai taškų šią vasarą. Mačas su latviais kiek pataisė kontrolinių rungtynių vidurkį šioje kategorijoje – 81.

Žaidimas beveik nuolat aikštėje turint galingą, tačiau lėtą vidurio puolėją dažnai kerta K. Maksvyčio kariaunai antru galu, be to, ir kitose grandyse apstu krepšininkų, kurie įprastu atveju yra labiau orientuoti į atakas.

Vis dėlto M. Kuzminskas, paklaustas, ar mato analogų tokių bruožų Lietuvos rinktinei praeityje, purtė galvą.

„Nesakyčiau, kad esame smarkiai į puolimą orientuota komanda. Kai pagalvoji, juk neturime kažin kiek talento. Kaip tik mūsų variklis turi būti kovingumas, turime arti parketą.

Žinome, kiek žaidėjų šiemet atsisakė dalyvavimo čempionate, suprantame likusio talento lygį. Juo turbūt nepranoksime didžiosios dalies čempionato komandų. Bet pranokti galime noru, kova. Ir – kuo Lietuva visada garsėjo – komandiniu žaidimu“, – svarstė Atėnų AEK (Graikija) klubo naujokas.

Pasiteiravus, ar apskritai ši rinktinė jam sukelia kokių nors deja vu, devynias vasaras nacionalinei komandai pardavęs puolėjas taip pat atsakė neigiamai.

„Ne, atstovaujant rinktinei man išvis nėra buvę deja vu pojūčio. Kiekvienas čempionatas, kiekviena rinktinė – absoliučiai skirtingi reikalai. Dabar išvis, sakyčiau, vyksta savotiška kartų kaita. Neturiu su kuo palyginti. Visi tie metai rinktinėje buvo savotiškai žavūs ir savotiškai skirtingi“, – susimąstė Kūzia.

Primename, kad Lietuvos rinktinė draugiškose rungtynėse iš viso surinko 5 pergales (prieš Ukrainą, Gruziją, Suomiją, Puerto Riką ir Latviją) bei patyrė 3 nesėkmes (dusyk prieš Prancūziją ir kartą – prieš Suomiją).

Pasaulio čempionatas Filipinuose, Japonijoje ir Indonezijoje prasidės penktadienį.

Lietuvos rinktinė startuos Maniloje (Filipinai) kartu su kitomis D grupės ekipomis: Juodkalnija, Meksika bei Egiptu.

Latviai, kurie patyrė pirmą nesėkmę pasirengimo cikle po penkių pergalių serijos, keliaus į Džakartą (Indonezija) ir H grupėje galynėsis su Prancūzija, Kanada bei Libanu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją