Antradienį Filipinų sostinėje Maniloje stūksančioje „Mall of Asia“ arenoje Lietuvos krepšininkai 68:87 (25:24, 13:25, 17:24, 13:14) neatsilaikė prieš Serbiją ir praleido ją į pusfinalį.

Ketvirtfinalyje sustoję Kazio Maksvyčio auklėtiniai kovos dėl nieko nelemiančių 5-8 vietų.

Pralaimėjimas – šį kartą itin skaudus. Jis nubraukė viltis ne tik kovoti dėl medalių, bet ir dėl tiesioginio bilieto į kitų metų Paryžiaus žaidynes. Jau dabar aišku, kad kitą vasarą lietuviams teks susirinkti anksti ir kautis atrankos turnyre, norint nepraleisti antrų žaidynių iš eilės.

Iki šio susitikimo lietuviai visuose penkiuose mačuose buvo perkopę 90 taškų slenkstį, o mažiausiai atseikėjo Juodkalnijai – 91, bet šį kartą užklimpo varžovų gynybos gniaužtuose.

Būtent ji ir sprendė mačo nugalėtoją, įsitikinęs R. Kurtinaitis.

„Visą čempionatą žaidėme neblogai, bet rezultatas nekoks. Turiu omenyje, kad neturime medalių ir kelialapio į olimpines žaidynes. Pirmą kartą sutikome tikrą komandą. Serbija gal neturi ryškiausių žvaigždžių, bet turi gerų žaidėjų, kurie ir įrodė, kad yra geresni nei mes. Italai mums būtų buvę tikrai parankesnis varžovas, bet nėra ko grįžti prie vakarykštės dienos. 

Pirmą kartą susidūrėme su tikra, agresyvia gynyba. Tokia, kokią aš įsivaizduoju – nėra jokių rizikų, yra padėjimai, bet visų pirma turi apginti savo žaidėją ir neduoti jam prasiveržti vienas prieš vieną. Dėl mūsų gynybos yra daug klausimų, ypač vienas prieš vieną. Trūko agresyvumo, aktyvumo. Mūsų problema buvo gynyba vienas prieš vieną, kai mus visiškai laisvai aplošdavo vienu-dviem driblingais ir laisvi mesdavo iš po krepšio“, – „Delfi TV“ laidojė „Iš esmės“ dėstė specialistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)