21-erių 211 cm ūgio krepšininkas paskutinis prisijungė prie nacionalinės komandos ir antradienį kontrolinį mačą su Gruzija (104:102) jau sekė įsitaisęs greta „Žalgirio“ arenos parketo.

Bet aikštėje Ą. Tubelio dar nebus ir kitose draugiškose rungtynėse su Suomija.

Po mačo su gruzinais Delfi paklaustas apie rinktinės naujoko situaciją, K. Maksvytis teigė, jog naujasis lietuvio klubas iš NBA lygos Filadelfijos „76ers“ turi nuogąstavimų dėl žaidėjo kojos būklės ir leis jam visavertiškai įsitraukti į nacionalinės ekipos treniruotes tik kitą savaitę.

„Ąžuolas turi nedidelių čiurnos traumų, dėl kurių aktyvavosi papildomi sveikatos protokolai ir panašiai. Šią savaitę jis sportuos atskirai nuo komandos.

Tai kažkiek apsunkina tiek mūsų, tiek jo galimybes. Laikas tirpsta, turbūt išvažiuojant į Taivaną jau reikės paskelbti galutinę sudėtį. Viskas pasisuko ne taip, kaip planavome“, – apgailestavo K. Maksvytis.

Tai reiškia, jog norėdamas prasibrauti į rinktinės dvyliktuką, Ą. Tubelis turės vos kelias galimybes užsirekomenduoti.

Į paskutinį kontrolinį turnyrą Taivane, kuriame užbaigs pasirengimą planetos pirmenybėms, lietuviai iškeliaus rugpjūčio viduryje.

Trejus metus Arizonos universitete praleidusiam vilniečiui teoriškai lieka du draugiški mačai su Prancūzija, taip pat atsakomasis susitikimas su Suomija. Tarp rungtynių dar įsiterps kelionės, tad laiko apsiprasti komandos žaidimo schemose treniruočių salėje Ą. Tubelis turės minimaliai.

„Turime dar dvi savaites iki Taivano – jeigu vieną prarandame, jam bus labai sunku įsilieti į komandą, pasiekti gerą sportinę formą ir panašiai“, – nuogąstavo K. Maksvytis.

Primename, kad pirmose kontrolinėse rungtynėse pagrindinė Lietuvos rinktinė praėjusį šeštadienį Panevėžyje 100:72 pranoko Ukrainą.

Kita repeticija lietuvių laukia užsienyje: penktadienį Tamperėje su Suomijos ekipa.

Pasaulio čempionatas startuos rugpjūčio 25 d. trijose valstybėse: Indonezijoje, Filipinuose ir Japonijoje.

Lietuviai turnyrą pradės Filipinų sostinėje Maniloje ir D grupėje varžysis su Meksika, Juodkalnija bei Egiptu.

Savo ruožtu, gruzinai keliaus į Okinavą (Japoniją), kur laukia F grupės akistatos su Slovėnija, Venesuela ir Žaliuoju Kyšuliu.

Lietuvos rinktinės kandidatai:

Vaidas Kariniauskas
Rokas Jokubaitis
Tomas Dimša
Margiris Normantas
Deividas Sirvydis
Dovydas Giedraitis
Ignas Brazdeikis
Mindaugas Kuzminskas
Tadas Sedekerskis
Eimantas Bendžius
Donatas Tarolis
Ąžuolas Tubelis
Gabrielius Maldūnas
Donatas Motiejūnas
Jonas Valančiūnas

Likęs rinktinės tvarkaraštis prieš pasaulio čempionatą:

08 04 d. 19.30 val. Suomija – Lietuva (Tamperė)
08 09 d. 19.30 val. Prancūzija – Lietuva (Orleanas)
08 11 d. 19.30 val. Lietuva – Prancūzija (Vilnius)
08 14 d. 19.30 val. Lietuva – Suomija (Klaipėda)
08 19 d. Lietuva – Puerto Rikas (Taivanas)
08 22 d. Lietuva – Latvija (Taivanas)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją