Praleidžiami taškai – vid. 68, pirma vieta čempionate

Pernai Europos čempionate Lietuvos rinktinės gynyba braškėjo per siūles, panašų įspūdį kėlė ir dauguma šios vasaros pasirengimo ciklo repeticijų. Bet šiuo metu apie lietuvius tenka kalbėti kaip apie geriausiai besiginančią pasaulio pirmenybių komandą.

Panašiai netikėtai įkandin kartu su Ispanija rikiuojasi Gruzija (vid. 69 tšk.), o toliau – grupė turnyro favoritų: Kanada (71), JAV (71,7), Vokietija (73,3).

Be abejo, tokiam vidurkiui atsiliepė Egipto bei Meksikos rinktinių pajėgumas, ir nebūtų nuostabu, jei ateityje jis kis į nepalankią pusę. Vis dėlto tiek dvikova su Juodkalnija, tiek ir paskutinės draugiškos rungtynės su Latvija byloja apie naują tendenciją lietuvių žaidime, kurios dar prieš mėnesį buvo sunku tikėtis.

G. Žibėno komentaras:

„Galime sakyti, kad turime ne per daugiausiai gynybinio braižo žaidėjų. Bet skaičiai kalba patys už save. Didžiausia to priežastis – komandinė gynyba ir tikėjimas. Žaidėjai tiki idėjomis, kurias jiems pateikia trenerių štabas, pavyksta jas „parduoti“. Tas idėjas žaidėjai vykdo labai gerai, susitelkę, net kai jos nėra standartinės. Svarbiausia, kad krepšininkai stovi vienas už kitą: jei kažkas „prasileidžia“, už jį aikštėje pastovi kitas.

Iš gerosios pusės gindamasis labai nustebino Donatas Motiejūnas, taip pat Eimantas Bendžius. Nebūdami gynybos specialistai, jie labai daug mums prideda – dėl savo patirties, žinojimo, kur ir kada žengti. Aišku, viskas prasideda nuo gynėjų: kaip jie spaudžia varžovą su kamuoliu, taip ir likę seka iš paskos. Moderniame krepšinyje komandų lyderiai daugiausiai yra perimetro grandies žaidėjai, ir mes tuos varžovų „mažiukus“ kol kas tikrai kontroliuodavome, priversdavome žaisti ne savo krepšinį, rizikuoti.“

Atkovoti kamuoliai – vid. 48, pirma vieta čempionate

Skaičius – didžiulis, kažką panašesnio gali pasiūlyti tik amerikiečiai, per mačą vidutiniškai griebiantys po 45,7 atšokusio kamuolio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją