Penktadienį Manilos barai patyrė, kaip švenčia lietuviai – jų numylėtiniai įveikė graikus 92:67 ir iš anksto užsitikrino vietą pasaulio krepšinio čempionato ketvirtfinalyje.

Kartu tai – revanšas po 2017-ųjų Europos čempionato nusivylimo.

Tuomet Dainiaus Adomaičio treniruota komanda buvo pirma savo grupėje, bet aštuntfinalyje atsirėmė į pirmenybes lėtai pradėjusią Graikiją.

Toną rungtynių pradžioje nustatė dabar jau karjerą baigęs Georgios Printezis, laužęs būtent D. Motiejūno gynybą – graikai laimėjo 77:64.

Tačiau Delfi paklaustas, ar skola grąžinta, 32-ejų Lietuvos rinktinės aukštaūgis prisiminė dar ankstesnius laikus.

Kostas Papanikolaou Hjustono „Rockets“ klube tapo D. Motiejūno bičiuliu, bet 2008-aisiais jie buvo mirtini priešai aikštėje. Namų sienas gynę graikai tuomet finale 57:50 palaužė bendraamžius iš Lietuvos ir tapo žemyno jaunių (iki 18 metų) čempionais.

„Dėl Europos čempionato – taip, atsiskaitėme. Bet bendras mano rezultatas kovose su graikais – vis tiek ne toks, kokio norėčiau. Na, dabar santykis bent jau palankesnis“, – šypsojosi D. Motiejūnas.


Penktadienį „Mall of Asia“ arenoje jis pasižymėjo 8 taškais ir 5 atkovotais kamuoliais.

Antrame kėlinyje Lietuvos rinktinė atsiliko 8 taškų skirtumu, bet vėliau sugebėjo apversti įvykius aukštyn kojomis ir užbaigė trankiai.

„Pradėjome tarsi išsigandę, leidome graikams žaisti jų krepšinį, o patys nežaidėme savo. Po to susiėmėme ir matome rezultatą – viskas iškart pasikeitė. Pradėjome spausti varžovą su kamuoliu, versti juos žaisti greičiau nei yra įpratę.

Graikai mėgsta taktinį, lėtą krepšinį, bet rizikuodami tam tikrose situacijose privertėme juos skubėti ir klysti. Džiugu, kaip pasikeitė mūsų nuotaika išėjus iš rūbinės po pertraukos. Manau, sužaidėme labai gerą atkarpą, ir prie to prisidėjo visi, kas buvo aikštėje. Didžiulė komandinė pergalė“, – įvertino D. Motiejūnas.


Rungtynių pabaigoje nuo pernelyg didelių apkrovų graikų lyderiams jau linko kojos, bet Lietuvos ekipa neatsipalaidavo.

„Su graikais – pavojinga. Keli metimai, ir jie iškart užsiveda, gali perlaužti rungtynių eigą. Dėl to neatleidome vadelių iki pat galo“, – komentavo D-mo.

Dabar „Monaco“ klubo atstovo ir jo tautiečių laukia nebe žūtbūtinė akistata su JAV rinktine, vyksianti sekmadienį.

„Aišku, suprantame, jog darbas nėra baigtas, svarbiausios rungtynės – priešakyje. Bet šiuo metu visi esame patenkinti.

Su amerikiečiais eisime kovoti dėl pirmos vietos grupėje ir pasirodyti kaip įmanoma geriau. Reikės pasistengti, nes lengvų varžovų daugiau nebus, kuo toliau, tuo viskas sunkės“, – į priekį žvilgtelėjo D. Motiejūnas.


Per visą istoriją lietuviai ir graikai tarpusavyje oficialiose varžybose galynėjosi dešimtą kartą, iš kurių septyni baigėsi Lietuvos pergale.

Pirmosiose penktadienio J grupės rungtynėse JAV 85:73 nurungė Juodkalniją.

Primename, kad pirmame pasaulio čempionato etape Lietuvos krepšininkai laimėjo D grupės varžybas, aplenkę Egipto, Meksikos ir Juodkalnijos ekipas.

Graikai C grupėje buvo antri, pranokę Jordaniją bei Naująją Zelandiją, bet neprilygę amerikiečiams.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją