Europos vicečempionai pasaulio čempionatą pradėjo kaip turnyro favoritai ir pretendentai tapti nugalėtojais. Tačiau viskas sugriuvo per pirmas dvejas rungtynes.

Pirmose H grupės rungtynėse prancūzai 65:95 buvo nušluoti Kanados, o antrose iššvaistė 12 taškų pranašumą ir dramatiškai krito prieš Latviją – 86:88.

Šis pralaimėjimas jiems užvėrė duris toliau ir dabar teliko paskutinis grupės mačas su Libanu ir kova dėl 17-32 vietų.

Kai kurioms turnyro komandos šie mačai bus reikšmingi dėl dalinamų bilietų į olimpinius atrankos turnyrus, tačiau Prancūzijai tai taps tikrų tikriausia kančia. Jie turi vietą Paryžiaus žaidynėse kaip šeimininkai, todėl visi likę mačai pasaulio taurėje – beprasmiai.

34-erių rinktinės kapitonas N. Batumas po fiasko kaltę ėmė versti federacijos sprendimui, kuris užveria žaidėjams duris į rinktinę, jeigu šie žaidžia Rusijos klubuose. Toks sprendimas buvo priimtas tada, kai rusai pradėjo kruviną karą Ukrainoje.

„Mes prarandame žaidėjus dėl politikos. Man tai nėra suprantama. Turėtume būti suinteresuoti nacionalinės komandos sėkme. Man nerūpi pasaulio politika, noriu, kad Prancūzijos rinktinė turėtų geriausią pasirengimą.

Tai paskutinis mano pasaulio čempionatas. Paaukojau vasarą ir dėl to nesigailiu. Bet mums neleidžia turėti kai kurių žaidėjų. Buvome kartu daugelį metų ir nemažai nuveikėme. Taip, dabar susimovėme mes, žaidėjai. Tačiau susimąstyti turi daugelis. Man liko dar vieneri metai rinktinėje. Kitą vasarą mums reikės visų žaidėjų. Ir geriausių sąlygų. Susimoviau paskutiniame pasaulio čempionate ir tai yra skaudu. Todėl nesidomiu politika ir noriu stipriausios komandos olimpinėse žaidynėse“, – rėžė N. Batumas.

Taip kalbėdamas jis bedė į Thomą Heurtelį. Šis buvo pagrindinis prancūzų įžaidėjas praėjusių metų Europos pirmenybėse, bet susiviliojo rusų pinigais ir apsivilko Sankt Peterburgo „Zenit“ marškinėlius.

Prieš metus Th. Heurtelis fiksavo 10,4 taško ir 7,1 rezultatyvaus perdavimo vidurkius ir padėjo Prancūzijai tapti vicečempione.

Rusijoje taip pat rungtyniauja dar du prancūzai – Louisas Labeyrie ir Amathas M’Baye. Pastarasis taip pat žaidė Europos čempionate, kuriame fiksavo 6 taškų vidurkį.

Į šiuos kapitono žodžius sureagavo ir Prancūzijos rinktinės vadovas, buvęs krepšininkas Borisas Diaw.

„Mes užduodame sau šiuos klausimus. Nemanau, kad dabar galime į tai atsakyti. Reikės laiko, kad atliktume analizę. Turime išsiaiškinti, ką galėjome padaryti geriau. Visi. Kaip komanda, administracija, federacija.

Kartais neturi žaidėjų dėl traumos, dėl to, kad jie nenorėjo atvykti ar dėl to, kad yra tam tikri draudimai. Viskas, ką gali padaryti – tai turėti komandą. Dvylika vyrukų vyksta į čempionatą ir stengiasi laimėti. Problema nebuvo apie tai, ko neturėjome“, – sakė B. Diaw.

N. Batumui pritarė Madrido „Real“ atstovas Vincentas Poirier, nesulaukęs kvietimo į rinktinę.

„Manai, kad baudi vieną žaidėją, bet nubaudi visą grupę žaidėjų“, – rašė jis.

Savo ruožtu rinktinės treneris Vincentas Collet šią temą nustūmė į šoną: „Žinojau apie tai iš anksto ir dabar būtų lengva tuo teisintis. Nederėtų pradėti apie tai diskusijų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)