Lietuviai ne tik užsiundė amerikiečius ant italų galvų – užsiundė juos supurtytus ir piktus it širšių lizdas.

Po pralaimėjimo sekmadienį antri J grupėje likę Steve‘o Kerro auklėtiniai ketvirtfinalyje negailestingai išskalbė „Squadra Azzurra“ 100:63.

Italams liūdniausia, jog ketvirtfinalio slenkstis nuo kovos dėl medalių juos sulaikė trečiame stambiame turnyre iš eilės – po 2021-ųjų Tokijo olimpinių žaidynių ir pernykščio Europos čempionato.

Kauno „Žalgiryje“ praėjusį sezoną užbaigęs Achille Polonara buvo taip nukabinęs nosį, kad tik vos pastebimai pamojo ranka kalbinamas žurnalistų bendravimui su žiniasklaida skirtoje zonoje.

Komandos lyderis Simone Fontecchio stabtelėjo, bet ilgai neužgaišo.

Delfi paklaustas, ar nekeiksnojo Lietuvos dėl sukeltos netvarkos atkrintamųjų varžybų tinklelyje, 18 taškų į JAV krepšį sumetęs Jutos „Jazz“ puolėjas atsiduso.

„Nieko mes nekeikėme. Bet tiesa, kad viskas, ko mums trūksta pastaraisiais metais, yra truputis sėkmės.

Iš vienos pusės, norint judėti pirmyn reikia būti pasirengusiam žaisti su geriausiomis komandomis. JAV kaip tik ir yra turbūt geriausia turnyro ekipa. Kita vertus, galbūt galėjome susitikti amerikiečius truputį vėliau. Ką gi, svarbiausia yra tai, kad mes esame tarp elito, nuosekliai patenkame į stipriausių aštuonetą – vieną kartą pasiseks ir mums“, – kalbėjo S. Fontecchio.

Tuo metu visada komunikabiliam Luigi Datome pavyko išspausti ir šypseną – nepaisant to, jog 35-erių veteranas po pasaulio čempionato baigs krepšininko karjerą. Tad vėjais paleista buvo paskutinė puolėjo proga iškovoti apdovanojimą su Italijos vyrų rinktine.

„Lietuviai su amerikiečiais sužaidė labai geras rungtynes – tai buvo neįtikėtina pergalė. Man irgi gaila, kad po tokio laimėjimo Lietuvai teko pasitraukti iš kovos dėl apdovanojimų, kaip ir mums.

Na, formatas kartais būna labai žiaurus. Ką padarysi, pripažįstu, kad šiandien sutikome už save galingesnę komandą“, – konstatavo ilgametis Eurolygos žaidėjas, kelerius metus rungtyniavęs ir NBA.


Papildomo prieskonio antradienio ketvirtfinaliui suteikė Paolo Banchero – italų kilmės geriausias praėjusio sezono NBA naujokas, kuris anksčiau žadėjo apsivilkti Italijos aprangą, tačiau galiausiai į pasaulio čempionatą atkako JAV sudėtyje.

Italijos krepšinio federacijos prezidentas Gianni Petrucci 20-metį aukštaūgį pavadino išdaviku.

L. Datome teigimu, žaidėjai dėl šio fakto nesuko galvų.

„Paolo niekada nebuvo vienas mūsų. Taigi, jokių nesmagių emocijų dėl jo“, – patikino Gigi.

Pats P. Banchero, paklaustas, ką jam reiškė rungtynės su tėvo gimtinės atstovais, kalbėjo standartinėmis frazėmis.

„Buvo puiku. Pažįstu kai kuriuos Italijos trenerius ir žaidėjus – varžytis su jais buvo puiku“, – teigė Orlando „Magic“ atstovas, pasižymėjęs 8 taškais.

Pusfinalyje amerikiečiai susitiks su Vokietija arba Latvija.

Primename, kad amerikiečius sensacingai pranokę ir J grupės varžybas laimėję lietuviai pirmajame ketvirtfinalyje 68:87 krito prieš italų įveiktą Serbiją.

Italijos rinktinės stratego Gianmarco Pozzecco emocijos po rungtynių su JAV – spaudos konferencijos vaizdo įraše:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)