FIBA pasaulio čempionato antro etapo L grupėje Latvijos (3/1) rinktinė penktadienį netikėtai 74:69 (17:16, 12:16, 18:26, 27:11) pranoko titulą gynusios Ispanijos (3/1) rinktinės pajėgas.

Titulą ginančios ispanų rinktinės vyriausiasis treneris S. Scariolo spaudos konferencijoje kalbėjo, kad latviai žaidė kūrybiškai ir drausmingai laikėsi savo žaidimo plano iki rungtynių pabaigos.

„Mūsų krepšininkai kovojo iki pat pabaigos. Šį kartą savo silpnybes matėme geriau nei stiprybes, bet norėjome laimėti. Paskutiniame ketvirtyje stengėmės žaisti paprastai ir per daug nesidalinome kamuoliu. Varžovai gerai žaidė ir puolime, ir gynyboje“, – sakė S. Scariolo.

Anot jo, Ispanijos krepšininkai nesugebėjo prisitaikyti, kai latviai perėjo prie aikštės gynybos, o paskutiniame ketvirtyje praleisti 27 taškus apskritai yra nedovanotina.

„Priėmėme blogus sprendimus ir iššvaistėme atakas, nepataikėme baudų metimų. Taip pat leidome atlikti lengvus tolimus metimus ir įsiveržti į baudos aikštelę, – pastebėjo strategas. – Apskritai matau, kad Latvijos rinktinė žaidžia be didelio spaudimo ir yra gerai susižaidusi. Tikiuosi, kad komanda ir toliau žais gerai ir laimės“.

Priminsime, kad Latvijos rinktinę treniruoja S. Scariolo tautietis italas Sergio Banchi.

Ispanijos rinktinės veteranas Rudy Fernandezas pripažino, kad dvikova buvo įtempta: „Trečiame kėlinyje bandėme būti agresyvesni gynyboje ir geriau žaidėme puolime. Tačiau paskutiniame ketvirtyje ir paskutinėse atakose susidūrėme su agresyvia varžovų gynyba. Dabar turime pamiršti šias rungtynes ir visą dėmesį sutelkti į kitas“.

Antrojo etapo L grupėje visos 4 rinktinės – Kanada, Ispanija, Brazilija ir Latvija – turi po 3 pergales ir pralaimėjimą. Latvijos krepšininkai sekmadienį žais „mirk arba gyvenk“ mačą su Brazilijos nacionaline ekipa. Pergalė mūsų šalies kaimynams atvertų duris į ketvirtfinalį.

Pasaulio čempionatas svarbus ir tuo, kad šiame galima iškovoti tiesioginius kelialapius į kitų metų Paryžiaus olimpines žaidynes. Europai numatytos dvi vietos – jas gaus aukščiausias vietas pirmenybėse užėmusios žemyno rinktinės.


Standings provided by Sofascore





Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją