Išsiblaškė į keturias grupes

Dieną ir naktį šurmuliuojantis Taipėjus jau pažįstamas ne vienam Lietuvos krepšininkui – ne tik Taivano krepšinio pirmenybėse žaidusiems Mindaugui Kupšui, Edgarui Želioniui ar Edvinui Šeškui.

Praeityje čia lankėsi studentų ir kurčiųjų rinktinės. Bet nacionalinė vyrų komanda į žaliuojančiais kalnais kerinčią salą, grėsmingai supamą jos kontrolę geidžiančios susigrąžinti Kinijos laivyno ir aviacijos, atkako pirmą kartą.

Atkako su nuotykiais.

Krepšininkai ketvirtadienį iš Vilniaus skrido per Frankfurtą. Bet „Lufthansa“ avialinijoms atšaukus ankstų rytą numatytą tiesioginį reisą, LKF darbuotojams teko naktį verstis per galvą ieškant kelių, kaip laiku atsidurti Vokietijoje, kad galėtų pratęsti kelionę į Rytus.

Didžioji dalis komandos atstovų šiaip taip buvo sutalpinti į vieną lėktuvą ir Frankfurtą pasiekė pakeliui aplankę Rygą.

Likę treneriai ir kitas personalas turėjo sukti alternatyviomis kryptimis.

Nervų patikrinimo neišvengė ir diena anksčiau sparnus pakėlęs M. Balčiūnas, keliavęs kartu su jaunių turnyre Taivane dalyvausiančia Lietuvos 16-mečių komanda.

Gerokai pavėlavus jungiamajam skrydžiui iš Stambulo į dar vieną tarpinę stotelę Manilą, lietuviai nesuspėjo į kitą reisą ir vidury nakties Filipinų sostinėje turėjo važiuoti iš vieno oro uosto į kitą. Nors ir gerokai išvarginti, galiausiai Taipėjų jie pasiekė ketvirtadienį.

Čia LKF vadovų laukia intensyvus tvarkaraštis, kuriame – ne tik dvejos rinktinės kontrolinės rungtynės, jaunimo varžybos, trenerių seminarai, bet ir įvairios socialinės bei reklaminės akcijos, taip pat susitikimai su vietos politikais.

„Pagal sutartį su taivaniečiais prisiėmėme nemažai įsipareigojimų“, – Delfi sakė M. Balčiūnas.

Varžybos – be pagrindinių veidų

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)