Kazio Maksvyčio auklėtiniai penktadienį Maniloje pradėjo pasaulio čempionatą 93:67 sutriuškindami Egiptą.

Ne viskas buvo rožėmis klota, paprastas egiptiečių krepšinis favoritams dalį rungtynių kėlė bėdų gynyboje, bet 4 taškus ir 9 atkovotus kamuolius surinkęs D. Motiejūnas įsitikinęs, kad nieko kitko ir nereikėjo laukti.

„Istorija sako, kad pirmose rungtynėse būna ir blogiau. Pamenu, ir paskutiniu metimu esame laimėję. Tokia starto specifika: daug įtampos, nervingumo. Nors ir laimėjome, buvo momentų, kai neatrodėme panašūs į save. Bet manau, tai natūralu, nereikia sureikšminti. Atidarėme čempionatą pergalingai, manyčiau, tuo ir reikia pasidžiaugti“, – kalbėjo 32-ejų vidurio puolėjas.

O kad džiaugsmas nebūtų per didelis, pasirūpins trenerių štabas – neabejojo D. Motiejūnas.


„Manyčiau, rytoj pasižiūrėję vaizdo įrašą pamatysime, kiek buvo klaidų, ir tikrai ant laurų nemiegosime. Tikrai bus ką analizuoti, taisyti. Bet nieko tokio, ko nebūtų galima išspręsti per porą dienų“, – šypsojosi krepšininkas.

Penktadienį Lietuvai taškų pelnė visas dvyliktukas, iš kurio 9 krepšininkai pasaulio čempionate sužaidė pirmąsias savo rungtynes.

Kuris iš naujokų jautėsi drąsiausiai?

„Šiandien labai gerai žaidė Margiris Normantas, apskritai daug žmonių puikiai įsijungė. Pavyzdžiui, Gabrielius Maldūnas davė daug energijos.

Visi, kas kilo nuo suolo, buvo energingi. Manyčiau, tai yra mūsų stiprybė: jeigu vienam ar kitam nesiseka, ateina trečio eilė, kuris duoda energijos. Dėl to džiugu: turime daug jaunų, noru degančių žaidėjų ir privalome tuo naudotis“, – įsitikinęs D. Motiejūnas.


Jis pats jau yra žaidęs planetos pirmenybėse 2014 metais, kai lietuviai Ispanijoje užėmė ketvirtą vietą.

Vis dėlto nuo 2017-ųjų Europos čempionato D-mo pagrindiniuose tarptautiniuose turnyruose daugiau nefigūravo.

Apie tai jis užsiminė paklaustas apie kelis šimtus Lietuvos sirgalių, kūrusių garsinį foną „Mall of Asia“ arenoje.

„Ačiū, ačiū labai. Buvau to pasiilgęs. Net šiurpuliukai perėjo per kūną, kai apie tai užsiminėte. Džiugu“, – palaikymu mėgavosi D. Motiejūnas.


Iki šiol vienintelį kartą Lietuva ir Egiptas buvo susidūrę... Europos čempionate (afrikiečiai jame dalyvavo iki 1953 metų). 1937-aisiais, kai tapo čempionais, pakeliui link titulo lietuviai pranoko Faraonus 21:7.

Egiptas yra vienas žemiausiai reitinguojamų pasaulio čempionato dalyvių – FIBA rikiuotėje užima 55-ą vietą, lenkdamas tik pirmenybių naujokus Pietų Sudaną (62) ir Žaliąjį Kyšulį (64).

Primename, kad penktadienį kovas C grupėje atidarė Juodkalnijos pergalė prieš Meksiką 91:71.

Antrame ture sekmadienį lietuviai susitiks su meksikiečiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją