Filipinų rinktinė (0/2) sekmadienio popietę Maniloje 80:90 (19:12, 14:24, 19:20, 18:24) ) nusileido Angolos (1/1) krepšininkams.

Tai – apskritai pirmoji Afrikos žemyno atstovų pergalė šiame pasaulio čempionate.

Angolos rinktinė iniciatyvą perėmė antrajame kėlinyje, o rezultatyviausias afrikiečių gretose buvo 17 taškų pelnęs Gerconas Gonsalvesas. 14 taškų pridėjo Gersonas Domingosas, o 14 – Bruno Fernando.

Filipinų rinktinėje išsiskyrė NBA žvaigždė Jordanas Clarksonas (21) taškas, tačiau jis pataikė vos 7 iš 22 metimų iš žaidimo. Nė vienas kitas filipinietis dviženklio taškų skaičiaus nesurinko.

Primename, kad sekmadienį pirmose šios grupės antro turo rungtynėse Dominikos Respublikos (2/0) rinktinė 87:82 nugalėjo Italijos (1/1) krepšininkus.

Paskutiniame grupės ture antradienį Angola žais su Dominikos Respublika, o Filipinai susirems su Italija. Dvi komandos, kurios žengs į kitą etapą kovoti dėl čempionato medalių, paaiškės tik sužaidus visas rungtynes. Gali prireikti ir pelnytų bei praleistų taškų skaičiavimo.


Standings provided by Sofascore

Angolos rinktinė įveikė Filipinų krepšininkus


Tuo metu kitose čempionato rungtynėse E grupėje Okinavoje užfiksuota kol kas didžiausia čempionato sensacija. Turnyro šeimininkė Japonijos rinktinė (1/1) atsiliko dviženkle persvara, tačiau sugebėjo 98:88 (22:15, 14:31, 27:27, 35:15) nugalėti ir iš kovos dėl medalių eliminuoti Suomiją (0/2).

Japonijos rinktinė iniciatyvą visiškai perėmė paskutiniame mačo kėlinyje, kurį laimėjo triuškinama 20 taškų persvara.

Šis rezultatas lėmė, kad kelialapį į aštuntfinalio grupės etapą automatiškai užsitikrino Vokietija (2/0), suomiams teks tenkintis tik kova dėl 17-32 pozicijų, o dėl antrojo kelialapio į kitą varžybų etapą paskutiniame ture kovos japonai ir australai (1/1).

Pergalingose rungtynėse prieš suomius į priekį japonus vedė Joshua Hawkinsonas, pelnęs 28 taškus, atkovojęs 19 kamuolių ir surinkęs net 44 efektyvumo balus.

Vos 172 cm ūgio gynėjas Yuki Kawamura pridėjo 25 taškus, pataikydamas 4 iš 7 tritaškių.

Suomių neišgelbėjo nė 27 jų NBA superžvaigždės Lauri Markkaneno taškai ir 12 atkovotų kamuolių.

Mikaelis Jantunenas pridėjo 13 taškų.

Tai buvo pirmoji Azijos žemynui atstovaujančios rinktinės pergalė šiame pasaulio krepšinio čempionate. Japonija savo ruožtu planetos pirmenybėse pergalę iškovojo pirmą kartą nuo 2006-ųjų, kai čempionatas taip pat vyko būtent šioje šalyje.


Standings provided by Sofascore

Sekmadienį pirmose šios grupės antro turo rungtynėse Vokietijos rinktinė 85:82 nugalėjo Australiją.

Paskutiniame grupės ture antradienį Suomija žais su Vokietija, o Australija susitiks su Japonija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją